ဒီေန႕ခ်က္ျဖစ္တဲ႕ပုဇြန္အစပ္ဟင္းေလးပါ သားအမိ၃ေယာက္ အႀကိဳက္တူတဲ့ ဟင္းအမယ္ေလးမို႕ မၾကာမၾကာလဲ ခ်က္စားျဖစ္ၾကပါတယ္ ပုဇြန္ထုတ္ကို ေခါင္းပါထဲ့ခ်က္တဲ့အတြက္ ပုဇြန္ဆီေၾကာင့္ အေရာင္လဲလွသလို အေကာင္ႀကီးတဲ့အတြက္ အခ်ဳိလဲ ပိုျပီးေလးပင္ပါတယ္။
႐ႉး႐ႉး႐ွဲ႐ွဲနဲ႕စပ္လွေပမဲ့ အစပ္ႀကိဳက္တဲ့ သူေတြအတြက္ေတာ့ ပ်ားသကာကို စားရသလိုဘဲေပါ့ေနာ္ မာမာ့အေမ႐ွိစဥ္က ခနခနခ်က္တဲ့ဟင္းမို႕ ဒီလိုဟင္းမ်ဳိး ခ်က္တိုင္းအေမ့ကို ပိုျပီးသတိရေစတာေတာ့ အမွန္ပါ။
လိုအပ္တာေလးေျပာပါမယ္
- ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၀ေကာင္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ ၄၀နီးပါး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ပါမယ္
- ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး အခြံမ်ားလြာလိုက္ပါ
- ပုဇြန္ေခါင္းကို အသာအရခြာျပီး ေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ႏွင့္သြားတို႕ကို ဖယ္ေပးပါ
- ပုဇြန္ေၾကာကိုခြဲကာ အမဲေၾကာင္း ထုတ္ေပးပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို အေနေတာ္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ
- ၾကက္သြနီကို အခြံခြာျပီးေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲဆီထဲ့ကာ ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီႏြမ္းတာနဲ႕ ပုဇြန္ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ပုဇြန္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထဲ့ေမႊပါ
- တမိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီးတာနဲ႕ ေရကိုပုဇြန္ျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူပါကာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနေတာ္ရခ်ိန္မွာ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးကာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ဟင္းခ်က္ရန္ အဆင္သင့္ျပင္ထားေပးပါ
ပုဇြန္ထုပ္ ငရုပ္သီးစိမ္း ဆီက်န္ေရက်န္ခ်က္နည္းေလး မွတ္သြားတယ္ မာမာေရ။
ReplyDelete