Friday, 7 June 2024

မန်ကျည်းသီးမှည့် ငပိချက်

 

မာမာဒီနေ့တော့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ မန်ကျည်းသီးမှည့် ငပိချက် စိုစိုအိအိလေး ချက်ဖြစ်ပါတယ် ထမင်း ပူပူလေးနဲ့ နယ်ဖတ်ပြီး စားလို့ အရမ်းကောင်းပြီး ထမင်းစားလို့ မြိန်စေပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ မန်ကျည်းသီးမှည့် ငပိချက် စိုစိုအိအိ ကြော်တဲ့နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ပုဇွန်ခြောက် - တစ်ဆယ်သား
  2. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  3. ကြက်သွန်နီ - ခပ်ကြီးကြီး ဆယ်လုံး
  4. ကြက်သွန်ဖြူ - ငါးကျပ်သား
  5. မျှင်ငပိ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  6. မန်ကျည်းသီးမှည့် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းသာသာခန့်
  7. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. ငရုတ်သီး အစိမ်းမှုန့်  - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  9. ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  10. ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ဆယ်ဇွန်း
  11. ဆီ - ဆယ့်ငါးကျပ်သား

ပြင်ဆင်ပုံ

  • ပုဇွန်ခြောက်ကို ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းပေးပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာကာ ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာကာ ရေဆေးပြီး မညက်တစ်ညက် ထောင်းထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူ ဆယ်မွှာလောက်ကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • မျှင်ငပိကို ရေနည်းနည်းနဲ့ အရည်ဖျော်ထားပါ
  • မန်ကျည်းမှည့်ကို ရေဆေးပြီး ရေနွေးနှင့် စိမ်ထားပါ
  • ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
ချက်ပြုပ်နည်း
  • ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့် နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးမှုန့် နှစ်မျိုးတို့ကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ဆီသတ်နံ့ မွှေးလာပြီး ငရုတ်သီး အစိမ်းနံ့ ပျောက်ကာ အရောင်ပြောင်းလာတာနဲ့ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်ကို ထည့်မွှေပါ
  • ပုဇွန်ခြောက်နံ့ မွှေးလာပါက အရသာမှုန့် နှင့် ရေစိမ်ထားတဲ့ မျှင်ငပိနှင့် မကျည်းအနှစ်ကို အဖတ်များဖယ်ပြီး ထည့်ပေးပါ
  • မျှင်ငပိအနံ့ မွှေးလာပါက အရသာကို မြည်းပေးကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • စိုစိုအိအိ အနေအထားလေး ရလာပါက မီးပိတ်ပေးကာ ကြက်သွန်ဖြူကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့  မန်ကျည်းသီးမှည့် ငပိချက် စိုစိုအိအိ  စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
မှတ်ချက် ။ ။ မာမာက တစ်ခါထဲ ခပ်များများလေး ချက်တာဖြစ်တဲ့အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ  များပါတယ်။

No comments:

Post a Comment