ငွက္ေပ်ာသီးေလးေတြ ဝယ္လာတာ မ်ားေနေတာ႔ မကုန္ႏိူင္ မခမ္းႏိူင္နဲ႔ တစ္ခ်ဳိ႔အသီးေတြ ေပ်ာ႔ကုန္တာနဲ႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ တန္ပူရာ မုန္႔ႏွစ္တို႔ကို ေရာသမေမႊျပီး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ငွက္ေပ်ာသီးက သဘာဝ ခ်ဳိျပီးသားမို႔လို႔ မာမာကေတာ႔ အခ်ဳိအရသာ သၾကားကို ထပ္ထဲ႔မထားပါဘူး။
တစ္ကယ္လို႔ အရမ္းခ်ဳိတာကို ၾကိဳက္ရင္ေတာ႔ သၾကားကို သင္႔သလို ထဲ႔ေပးႏိူင္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီး ေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ငွက္ေပ်ာသီး - ဆယ္လံုး
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - တစ္ခြက္ခြဲ (မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္)
- ေရ - 200 ml
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆား တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင္႔ ေရတို႔ကို ေရာျပီး အမွဳန္႔မ်ား ေက်သြားေအာင္ ေခ်ထားေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားကို အခြံႏြာျပီး ေက်သြားတဲ႔အထိ ေခ်ထားပါ
- ငွက္ေပ်ာသီးမ်ား ေက်သြားတာနဲ႔ အရည္ ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီခပ္မ်ားမ်ား ထည္႔ေပးျပီး ဆီကိုမီးအေနေတာ္ႏွင့္ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီး မုန္႔ႏွစ္ကို ထမင္းစားဇြန္း ဇြန္းရွည္ျဖင္႔ တစ္ဇြန္းစာေလာက္ ခပ္ေပးျပီး ဆီပူထဲကို ထည္႔ေပးပါ
- အထက္ပါ နည္းအတိုင္း အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္က်က္ရင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုးေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားတဲ႔အခါမွာ အိအိေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ အိအိေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment