ဒီေန႔ေတာ႔ မံုလာဥကို အစိမ္းသုပ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားဖို႔ရာ ျပင္ဆင္ထားပါတယ္ အသုပ္စံုလို႔ ဆိုလိုက္တာနဲ႔ ထမင္းကို ျမိန္ျမိန္စားႏိူင္ဖို႔ရာ အရံဟင္းတစ္မယ္ အျဖစ္လဲ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ မုန္လာဥျဖဴ အစိမ္းသုပ္ အသုပ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မံုလာဥ - ဥႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- နံနံပင္ - အေနေတာ္ ေလးပင္ခန္႕
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- ငရုတ္သီးဆီနီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- မံုလာဥကို အခြံခြာျပီး ေသးေသးမ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ေပးပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ မံုလာဥ အစိမ္းသုပ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment