Thursday 21 November 2019

ချဉ်ငံစပ် မုံလာဥအစိမ်းသုပ်





ဒီေန႔ေတာ႔ မံုလာဥကို အစိမ္းသုပ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားဖို႔ရာ ျပင္ဆင္ထားပါတယ္ အသုပ္စံုလို႔ ဆိုလိုက္တာနဲ႔ ထမင္းကို ျမိန္ျမိန္စားႏိူင္ဖို႔ရာ အရံဟင္းတစ္မယ္ အျဖစ္လဲ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ မုန္လာဥျဖဴ အစိမ္းသုပ္ အသုပ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. မံုလာဥ - ဥႀကီးႀကီး တစ္ဥ
  2. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  3. နံနံပင္ - အေနေတာ္ ေလးပင္ခန္႕
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  9. ငရုတ္သီးဆီနီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • မံုလာဥကို အခြံခြာျပီး ေသးေသးမ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ေပးပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ မံုလာဥ အစိမ္းသုပ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment