Tuesday, 19 November 2019

ပုဇွန်ချဉ်ကြော်




အိမ္မွာ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ထဲ႔ျဖစ္တိုင္း သုပ္စားျပီးလို႔ ပိုေနတဲ႔အခါရယ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို ရက္အၾကာၾကီးထားရင္ အခ်ဥ္အရမ္း ေဖာက္သြားတတ္တဲ႔အတြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ရွိေနတုန္းေလးမွာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးဘဲ ေၾကာ္စားျဖစ္တာက မ်ားပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ထမင္းစားမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းေလးျဖစ္လို႔ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာေၾကာ္တဲ ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ခ်ဥ္ - တစ္ဆယ္သားခန္႔
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး - ၂မႊာ
  4. ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  6. ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  7. နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  8. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  9. ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ခ်ဥ္ထဲမွ ထမင္းမ်ားကို မစားခ်င္ပါက ဖယ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  4. နံနံပင္ႏွင္႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
  5. ဆီ အရသာမႈန္႔ ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  6. ဒယ္အိုးထဲကို ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ထည့္ျပီး အပူေပးပါ 
  7. ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္းရံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
  8. ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ႏွစ္မ်ဳိးလံုးကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  9. ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
  10. ျပီးတာနဲ႔ အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ငံျပာရည္ကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ထည္႔ေပးပါ
  11. အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  12. ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  13. ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးကာ လက္က်န္မီးအပူရွိန္ႏွင္႔ မီးဖိုေပၚမွာ ခနထားေပးပါ
  14. မီးပိတ္ျပီးမွ နံနံပင္အုပ္ကာ အရသာရွိလွေသာ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေၾကာ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment