အိမ္မွာ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ထဲ႔ျဖစ္တိုင္း သုပ္စားျပီးလို႔ ပိုေနတဲ႔အခါရယ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို ရက္အၾကာၾကီးထားရင္ အခ်ဥ္အရမ္း ေဖာက္သြားတတ္တဲ႔အတြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ရွိေနတုန္းေလးမွာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးဘဲ ေၾကာ္စားျဖစ္တာက မ်ားပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ထမင္းစားမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းေလးျဖစ္လို႔ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာေၾကာ္တဲ ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ခ်ဥ္ - တစ္ဆယ္သားခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး - ၂မႊာ
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ခ်ဥ္ထဲမွ ထမင္းမ်ားကို မစားခ်င္ပါက ဖယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- နံနံပင္ႏွင္႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
- ဆီ အရသာမႈန္႔ ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲကို ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္းရံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ႏွစ္မ်ဳိးလံုးကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ငံျပာရည္ကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ထည္႔ေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးကာ လက္က်န္မီးအပူရွိန္ႏွင္႔ မီးဖိုေပၚမွာ ခနထားေပးပါ
- မီးပိတ္ျပီးမွ နံနံပင္အုပ္ကာ အရသာရွိလွေသာ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေၾကာ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment