ဒီေန႔ေတာ႔ အရင္တစ္ခါက ဖန္ပုလင္းေလးနဲ႔ ထည္႔ထားတဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္းရယ္ ေကာ္ဗူးနဲ႔ ထည္႔ထားတဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္းရယ္ကို တင္ေပးဖူးပါတယ္။
အခုတစ္ခါကေတာ႔ ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ထုတ္ျပီး အခ်ဥ္တည္ထားတဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္းေလး ေမးထားတဲ႔ သူေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္တယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြတ္အေကာင္ေသး - 600 g ေခါင္းျဖဳတ္ျပီးသား
- ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္းခန္႔
- ငွက္ေပ်ာရြက္ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ၾကိဳး - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေခါင္းပိုင္းအကုန္ဖယ္ျပီး ေက်ာဘက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ျပီး စစ္သြားေအာင္ ပုဇြန္အေပၚမွ အေလးတစ္ခုခုႏွင္႔ ဖိေပးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ဆန္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္မာမာေလး ရေအာင္ခ်က္ကာ အေအးခံထားပါ
- ဆားၾကမ္းကို ျပင္ထားပါ
- ပုဇြန္မ်ား ေရစစ္သြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆားႏွင္႔ ထမင္းကို နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္မ်ားကို ဆားအရသာ ဝင္ေစရန္ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
- အနည္းဆံုး ငါးမိနစ္ခန္႔ၾကာေအာင္ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငွက္ေပ်ာရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ငွက္ေပ်ာရြက္ ေရစစ္သြားတာနဲ႔ အဝတ္စ သန္႔သန္႔ႏွင္႔ ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးပါ
- အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ငွက္ေပ်ာရြက္ကို အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ
- ငွက္ေပ်ာရြက္မ်ား ကြဲမထြက္ေစရန္ အနည္းဆံုး ေလးထပ္ေလာက္ ထပ္ေပးပါ
- ထပ္ျပီးစီထားေသာ ငွက္ေပ်ာရြက္ေပၚမွာ အရသာ နယ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ျပီး ပံုေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငွက္ေပ်ာဖက္ကို လံုေနေအာင္ ထုတ္ေပးပါ
- အထုတ္ေလးေတြ ထုတ္ေပးျပီးတာနဲ႔ ၾကိဳးႏွင္႔ ခပ္တင္းတင္း ခ်ည္ေပးပါ
- ပုဇြန္ကုန္တဲ႔အထိ အထက္ပါနည္းအတိုင္း ထုတ္ေပးပါ
- အားလံုးထုတ္ေပးျပီးတာနဲ႔ ဇလံုတစ္လံုးထဲကို အထုတ္မ်ား စီျပီးထဲ႔ေပးပါ
- ထိုအထုတ္မ်ားေပၚမွ အရမ္းေလးေသာ ပစၥည္းတစ္ခုခုႏွင္႔ အခန္းအပူခ်ိန္ မ်ားေသာ ေနရာမွာ အနည္းဆံုး ၃ရက္ေလာက္ ထားေပးပါ
- ေလးေသာပစၥည္းႏွင္႔ ဖိထားျခင္းေၾကာင္႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ခ်ဥ္သည္႔အခါ ပုဇြန္အေကာင္မွာ ေပ်ာ႔ေပ်ာ႔ၾကီး ျဖစ္မေနဘဲ မာေနပါတယ္
- တစ္ခါတေလ ရာသီဥတု အပူရွိန္ အနည္းအမ်ားေပၚမွာ မူတည္ျပီး ခ်ဥ္တဲ႔အခ်ိန္ ကြာျခားတတ္ပါတယ္
- ရာသီဥတု အရမ္းေအးပါက ရက္နည္းနည္း ၾကာေအာင္ ထားရပါတယ္
- ရာသီဥတု ပူပါက သံုးေလးရက္ေလာက္ဆိုရင္ ရပါတယ္
- အသံုးျပဳေသာ ပုဇြန္အေကာင္ အၾကီးအေသးေပၚမွာ မူတည္ျပီးေတာ႔လဲ ခ်ဥ္သည္႔ခ်ိန္ ကြာျခားတတ္ပါေသးတယ္
- ပုဇြန္အေကာင္ ေသးငယ္ပါက ခ်ဥ္သည္႔ခ်ိန္ ျမန္တတ္ကာ ပုဇြန္အေကာင္ၾကီးလ်ွင္ ခ်ဥ္သည္႔ခ်ိန္ အနည္းငယ္ ၾကာႏိူင္ပါတယ္
- ပုဇြန္ခ်ဥ္ ခ်ဥ္သြားျပီ ဆိုပါက ခ်က္ခ်င္းၾကီး သုပ္မစားျဖစ္ေသးလ်ွင္ ေသာ္လည္းေကာင္း ေၾကာ္မစားျဖစ္ေသးလ်ွင္ ေသာ္လည္းေကာင္း ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို ေလလံဗူးေလးထဲ ထည္႔ေပးကာ ေရခဲေသတၱာ မခဲေသာ အကန္႔ထဲမွာ ေလးရက္မွ ငါးရက္ခန္႕အထိ သိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္
- ခ်က္ခ်င္းသုပ္စားမည္ ဆိုပါက ထမင္းမ်ားကိုဖယ္ျပီး ၾကက္သြန္နီ နံနံပင္ ငရုတ္သီးစိမ္း ပဲဆီစိမ္းတို႔ႏွင္႔ သုပ္စားႏိူင္ပါတယ္
- သုပ္မစားဘဲ ေၾကာ္စားမည္ဆိုပါက ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲတို႔ကို ဆီသတ္ေပးျပီးမွ ေၾကာ္စားႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment