ဒီေန႔ေတာ႔ ဥာဏ္ပြင္႔ေလးေတြ ရလာတာနဲ႔ ခ်ဥ္ဖတ္ေလးလုပ္ျပီး ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ ေကာင္းေကာင္းေလးနဲ႔ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားႏိူင္ဖို႔အတြက္ ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။
ျမန္မာျပည္မွာ ဆိုရင္ေတာ႔ လယ္ကြင္းနံေဘးနဲ႔ ေရစပ္စပ္ ေခ်ာင္းနံေဘး ေျမာင္းနေံဘး ရိုးနံေဘး ေနရာေတြမွာ ေနရာေတြမွာ အမ်ားဆံုး ေပါက္ေလ႔ ေပါက္ထရွိပါတယ္။
ျပဳပ္ျပီးဘဲ တို႔စားစား ခ်ဥ္ဖတ္ဘဲ တို႔စားစား စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ ဥာဏ္ပြင္႔ခ်ဥ္ဖတ္ ထဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
အခ်ဥ္တည္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဥာဏ္ပြင္႔ - ပံုပါအထုတ္ သံုးထုတ္
- ဆန္ေဆးရည္ - 4 cups
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေက်ာ္ေက်ာ္
- အေအးခံထားေသာ ထမင္း - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးသာသာ
အခ်ဥ္ရည္တည္ပံု
- ထမင္းခ်က္ရန္ ေဆးထားေသာ ဆန္ေဆးရည္ကို ဇလံုသန္႕သန္႕ျဖင့္ ထည့္ထားပါ
- ဆန္ေဆးရည္ထဲမွာ ဆားကိုေပ်ာ္ေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊျပီး ေဖ်ာ္လိုက္ပါ
- အငံ ခပ္ေလးေလး ျဖစ္မျဖစ္ လ်ွာႏွင့္ အနည္းငယ္ တို႕ၾကည့္လိုက္ပါ
- ေတာ္ေတာ္ေလး ငံေနမွ ျဖစ္မွာမို႕ ဆားကို ေပးထားတဲ့ ႏံူးအတိုင္း ထည့္ေပးပါ
- ဆားမငံပါက အခ်ဥ္ရည္ အူလည္လည္ႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္
- ဆားထည့္ျပီးတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းကို ဆန္ေဆးရည္ထဲ ထည့္ေပးပါ( မနက္ကခ်က္ျပီး ညေနပိုေသာ ထမင္းၾကမ္းဆို ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္)
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အခ်ဥ္တည္ရန္ ပုလင္းထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ေနပူပူမွာ ၃ရက္ေလာက္ လွန္းေပးပါ
- ေနပူမရပါက အခန္းအပူခ်ိန္မ်ားေသာ မီးဖိုေဆာင္ထဲမွာ ထားေပးပါ
- ၃ရက္ေလာက္ဆို အခ်ဥ္တည္ရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါျပီ
အခ်ဥ္ထည့္ရန္
- ဥာဏ္ပြင္႔မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- အခ်ဥ္ထည့္ခါနီး လက္ကို သန္႕႐ွင္းေအာင္ အရင္ဆံုး ေဆးထားပါ
- အခ်ဥ္တည္မည့္ ပုလင္းထဲမွ ထမင္းမ်ားကို ဇြန္းနဲ႕ခပ္ျပီး အနည္းငယ္ဘဲ ခ်န္ထားကာ ထမင္းမ်ားကို ဖယ္ေပးပါ
- ထမင္းမ်ား မဖယ္ပါက အပြင္႔ေလးေတြ ေသးတဲ႔အတြက္ ထုတ္ယူတဲ႔အခါမွာ ထမင္းမ်ားေရာျပီး ကပ္ပါလာတတ္ပါတယ္
- ထမင္းမ်ား ဖယ္ျပီးတာနဲ႔ ေရစစ္ထားေသာ ဥာဏ္ပြင္႔မ်ားကို အခ်ဥ္ရည္ထဲစိမ္ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေနပူထဲမွာ ႏွစ္ရက္ေလာက္ ထားျပီးပါက ဥာဏ္ပြင္႔ခ်ဥ္ဖတ္ကို ရပါျပီ
- ဥာဏ္ပြင္႔ခ်ဥ္ဖတ္ကို ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ ေကာင္းေကာင္းေလးႏွင္႔ မိမိတို႔ ႏွစ္သက္သလို အတိုႊအျမွဳပ္ လုပ္ျပီးစားႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment