ဗီယက္နမ္ ေစ်းကေန ပဲပုဇြန္သီးေလးေတြ ရလာေတာ႔ တစ္ဝက္ကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္ျပီး တစ္ဝက္ကိုေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
- ပဲပုဇြန္သီး - အေနေတာ္ ဇကာတစ္လံုး
- ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ အဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
- သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲပုဇြန္သီးကို ေဘးႏွစ္ဖက္မွ အေၾကာမ်ား သင္ေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
- ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ အိုးထဲထဲ႔ကာ ေရအေနေတာ္ထဲ႔ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- အၾကာၾကီး ျပဳပ္စရာ မလိုဘဲ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ သံုးမိနစ္ေလာက္ဘဲ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ျပီးပါက ေရေႏြးမ်ားသြန္ကာ ေရေအးနဲ႕ေဆးျပီး ေရမ်ားကို သြန္ကာေရစစ္ေပးပါ
- ေရစစ္သြားပါက အေနေတာ္ေလးေတြ ရလာေအာင္ ကပ္ေၾကးျဖင္႔ ညွပ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ျပီးသားကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- က်န္ေသာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ပဲပုဇြန္သီး ၾကက္သြန္နီ ႏွမ္းေလွာ္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ဖတ္ ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- နယ္ဖတ္ျပီး အရသာ သမသြားပါက အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ လိုသလို ျပင္ေပးကာ သံပုရာသီးနံ႕ေမႊးေမႊးနဲ႕ ပဲပုဇြန္သီး ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment