Wednesday, 2 November 2016

ပန်ထွေဖျော်







ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ဳိးႏြယ္လို႕ ဆိုေပမဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ နည္းနည္းေလးမွမတူဘဲ အခ်ဥ္စူးျပီး အေရာင္က အရမ္းရဲပါတယ္ ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ အရမ္းေပါျပီး က်မေနတဲ့ ႏိူင္ငံမွာေတာ့ ေစ်းႀကီးတယ္လို႕ ေျပာရမွာပါ တလံုးကို ၂ေဒၚလာနီးပါး ေပးရပါတယ္။

ဒီခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးကို အခ်ဥ္စူးစူးေလးမို႕လို႕ အရမ္းႀကိဳက္မိတယ္ ဘာလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္းက ေနာက္ဆံုးေတာ့ ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ပန္ေထြဘဲ ေဖ်ာ္ျဖစ္သြားပါေတာ့တယ္ ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  2. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  5. ပူစီနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  6. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  7. င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  8. ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို မီးဖိုေပၚတင္ျပီး အျပင္ခြံ ကြ်မ္းတဲ့အထိ ကင္ေပးပါ
  • အခြံမ်ား အနည္းငယ္ ကြ်မ္းလာျပီ ဆိုတာနဲ႕ အေအးခံကာ အခြံမ်ားခြာေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ပူစီနံကို ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို လွီးထားျပီး င႐ုတ္သီး အက်က္မွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ေခ်ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္း ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ပူစီနံ ဆီတို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပးျပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ပန္ေထြေဖ်ာ္ကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment