ဘာခ်က္စားရင္ေကာင္းမလည္း စဥ္းစားမိတိုင္း ၾကက္သားထဲက ႐ုန္းမထြက္နိုင္ေသးသ၍ေတာ့ ခ်င္လိုက္ ကင္လိုက္ ေၾကာ္လိုက္ပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရေအာင္ ၾကက္ေပါင္သား ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား - ၄ခု
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- အုန္းႏို႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- သစ္႐ြက္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (သံလြင္ဆီမ႐ွိက တျခားဆီသံုးႏိူင္ပါတယ္)
- ready made ရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း တံုးေပးပါ
- တံုးထားေသာ ၾကက္သားကို ပဲငံျပာရည္ အုန္းႏို႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ သံလြင္ဆီ အႏွစ္တို႕ႏွင့္ေရာနယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- အသားအကင္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးပါ
- အကင္အိုးမ႐ွိပါက ေအာက္ေျခထူျပီး မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးကို အသံုးျပဳျပီး ကင္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ျပီး ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အကင္အိုးထဲမွာ ျဖန္႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားေသာ အရသာ အႏွစ္မ်ားပါ ထည့္ေပးျပီး ကင္ေပးပါ
- ၾကက္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီး ၾကက္သား အေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ပါ
- ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၃မိနစ္ေလာက္ကင္ေပးျပီး အရသာ အႏွစ္မ်ား ခမ္းလာျပီး ၾကက္သားကင္ က်က္လာျပီဆိုရင္ ၾကက္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment