Friday 18 November 2016

ပင်စိမ်းရွက်အုပ် ချဉ်ပေါင်ဟင်း





ဒီေန႕ေတာ့ ျခံထြက္ဓါတ္ခ်ဥ္ေပါင္ အျဖဴေလးေတြနဲ႕ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး တစ္မယ္ခ်က္ဖို႕ ျပင္ဆင္ေနရင္း ဟိုေရာဒီေရာ ပင္စိမ္း႐ြက္ေလးခပ္လို႕ ေတာခ်က္ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းေလး ခ်က္ဖို႕ ျပင္မိျပန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခ်ဥ္ေပါင္ျဖဴအ႐ြက္ - အေနေတာ္ ဇကာတစ္လံုး
  2. ျပဳပ္ျပီးသား မ်ွစ္ေပါက္အႏု - ၁၅ခုခန္႕
  3. ႐ံုးပေတသီး - ၇ေတာင့္
  4. ပင္စိမ္း႐ြက္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ
  5. ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - ၁ဆယ္သား 
  6. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  8. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  11. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  13. ပုဇြန္ငါးပိ - ကြမ္းသီးဆံ တစ္လံုးစာေလာက္
  14. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္မ်ားကို အညွာဖက္မွ ေႁခြေပးျပီး သန္႕စင္သြားေအာင္ ေရနိုင္နိုင္ေဆးခ်ပါ
  2. ေရေဆးျပီး ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ေပးပါ
  3. ျပဳပ္ျပီးသား မ်ွစ္ေပါက္အႏုကို ထက္၀က္ျခမ္းကာ အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
  4. ႐ုန္းပေတသီးကို အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးျပီး အညွာကို လွီးေပးထားပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
  6. ပုဇြန္ငါးပိကို ေရ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးသာသာႏွင့္ စိမ္ထားပါ
  7. ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးကို ေရေဆးျပီး ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ကာ အခြံမခြာဘဲ ေခါင္းျဖဳတ္ေပးထားပါ
  8. ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ထည့္ထားေသာ ဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးေလာက္ႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး မီးျပင္းျပင္းႏွင့္ တည္ေပးပါ
  9. ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္မ်ားကို ေက်သြားေအာင္ သစ္သားေယာင္းမႏွင့္ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္မ်ား ဘိုးသိုးဘတ္သတ္ ေက်လာတဲ့အထိ ေမႊျပီးေခ်ေပးပါ
  10.  သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္ကို ဆား ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးေထာင္း ဆီ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ေရာျပီး နယ္ေပးပါ
  11. ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္မ်ား ေက်လာပါက လွီးထားေသာ မ်ွစ္ေပါက္မ်ား အရသာ နယ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို အိုးထဲသို႕ေရာထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  12. ေရဆူလာျပီး ပုဇြန္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာပါက ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး တည္ထားပါ
  13. ေရပြက္ပြက္ဆူလာမွ အရည္ေဖ်ာ္ထားေသာ ပုဇြန္ငါးပိအရည္ကို ေလာင္းထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
  14. ေရဆူလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ႐ုန္းပေတသီးႏွင့္ ပင္စိမ္း႐ြက္အုပ္ကာ ေတာခ်က္ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းကို အသားကင္ ငါးပိေထာင္းတို႕ႏွင့္ အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment