Monday, 28 November 2016

ၾကက္ကလယ္ခ်က္ ေမႊးေမႊးေလး


ဒီတခါေတာ့ ၾကက္သားကို မဆလာနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕အရသာ တမ်ဳိးေျပာင္းကာ ေမာ္လျမိဳင္ ၾကက္ကလယ္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။



ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္သား - တကီလို
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၄လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃ဥ
  • ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • ဆီ - စားပြဲတင္ ဇြန္းႀကီး ၂ဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို အေကာင္လိုက္ ေရေဆးကာ သင့္သလို အတံုးေလးမ်ားတံုးျပီး အခ်ဳိမွဳန္႔ ဆား နႏြင္းမႈန္႔ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ ငံျပာရည္ မဆလာ တုိ႔ျဖင့္ ေရာနယ္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း တုိ႔ကို အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီးမွ ညက္ေအာင္ေထာင္းကာ ၾကက္သားႏွင့္ ေရာနယ္ျပီး  ၁ နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ႏွပ္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ အရသာ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သား ဆီႏွင့္ ေရအနည္းထည့္ကာ လံုးခ်က္ ခ်က္ေပးပါ
  • ၾကက္သား အသားမ်ား မာတင္းလာပါက ေရကို နည္းနည္းခ်င္းစီ ထည့္ေပးျပီး ၾကက္သား ႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ၾကက္သား အသားမ်ားႏူးလာျပီး ဆီမျပန္ခင္ အရသာ ျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္နိူင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment