ဒီတခါေတာ့ ၾကက္သားကို မဆလာနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕အရသာ တမ်ဳိးေျပာင္းကာ ေမာ္လျမိဳင္ ၾကက္ကလယ္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သား - တကီလို
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၄လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃ဥ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
- မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
- ဆီ - စားပြဲတင္ ဇြန္းႀကီး ၂ဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို အေကာင္လိုက္ ေရေဆးကာ သင့္သလို အတံုးေလးမ်ားတံုးျပီး အခ်ဳိမွဳန္႔ ဆား နႏြင္းမႈန္႔ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ ငံျပာရည္ မဆလာ တုိ႔ျဖင့္ ေရာနယ္ပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း တုိ႔ကို အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီးမွ ညက္ေအာင္ေထာင္းကာ ၾကက္သားႏွင့္ ေရာနယ္ျပီး ၁ နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ႏွပ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ အရသာ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သား ဆီႏွင့္ ေရအနည္းထည့္ကာ လံုးခ်က္ ခ်က္ေပးပါ
- ၾကက္သား အသားမ်ား မာတင္းလာပါက ေရကို နည္းနည္းခ်င္းစီ ထည့္ေပးျပီး ၾကက္သား ႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- ၾကက္သား အသားမ်ားႏူးလာျပီး ဆီမျပန္ခင္ အရသာ ျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္နိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment