ေ႐ႊဖ႐ံုသီးဟင္းကို ႀကိဳက္လို႕သာ စားရေပမဲ့ ျမန္မာျပည္က ေ႐ႊဖ႐ံုသီးလို မေစးေလေတာ့ စားလို႕ရယ္က သိပ္ျပီး မေကာင္းလွပါဘူး ဒါေပမဲ့လဲ ေ႐ႊဖ႐ံုသီကိုး ႀကိဳက္တဲ့အတြက္ ဒီတစ္ခါေတာ့ ေ႐ႊဖ႐ံုသီး ဖံုပြပြေလးကို ပဲသီးနဲ႕ေရာလို႕ ေၾကာ္စားျဖစ္ျပန္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီး - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ဆယ္ေတာင့္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီးကို အေစ့မ်ားထုတ္၍ အခြံခြာျပီး လက္တလံုးေလာက္ အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
- လွီးထားေသာ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္း႐ံုေလးေၾကာ္ေပးျပီးမွ ေ႐ႊဖ႐ံုသီး ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အရသာမ်ား သမသြားေအာင္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ားကို ႏြမ္းသြားေအာင္ အဖံုးအုပ္ျပီး ခနထားလိုက္ပါ
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ား မကပ္ေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီး အားလံုးႏြမ္းတာနဲ႕ ေဘးကို ခနတြန္းထားျပီး ပဲသီးကို ထည့္ေပးပါ
- ပဲသီးထည့္ျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးႏွင့္ ေရာေမႊေပးပါ
- ၂ခုလံုးေရာေမႊျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးပဲသီးေၾကာ္ ခ်ဳိခ်ဳိ ေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment