Saturday, 12 November 2016

ေရႊဖရံုသီး ပဲသီးေၾကာ္




ေ႐ႊဖ႐ံုသီးဟင္းကို ႀကိဳက္လို႕သာ စားရေပမဲ့ ျမန္မာျပည္က ေ႐ႊဖ႐ံုသီးလို မေစးေလေတာ့ စားလို႕ရယ္က သိပ္ျပီး မေကာင္းလွပါဘူး ဒါေပမဲ့လဲ ေ႐ႊဖ႐ံုသီကိုး ႀကိဳက္တဲ့အတြက္ ဒီတစ္ခါေတာ့ ေ႐ႊဖ႐ံုသီး ဖံုပြပြေလးကို ပဲသီးနဲ႕ေရာလို႕ ေၾကာ္စားျဖစ္ျပန္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေ႐ႊဖ႐ံုသီး - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း 
  2. ပဲေတာင့္႐ွည္ - ဆယ္ေတာင့္
  3. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေ႐ႊဖ႐ံုသီးကို အေစ့မ်ားထုတ္၍ အခြံခြာျပီး လက္တလံုးေလာက္ အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  2. လွီးထားေသာ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  3. ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  5. ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  6. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္း႐ံုေလးေၾကာ္ေပးျပီးမွ ေ႐ႊဖ႐ံုသီး ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  7. အရသာမ်ား သမသြားေအာင္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ားကို ႏြမ္းသြားေအာင္ အဖံုးအုပ္ျပီး ခနထားလိုက္ပါ
  8. ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ား မကပ္ေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  9. ေ႐ႊဖ႐ံုသီး အားလံုးႏြမ္းတာနဲ႕ ေဘးကို ခနတြန္းထားျပီး ပဲသီးကို ထည့္ေပးပါ
  10. ပဲသီးထည့္ျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးႏွင့္ ေရာေမႊေပးပါ
  11. ၂ခုလံုးေရာေမႊျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးပဲသီးေၾကာ္ ခ်ဳိခ်ဳိ ေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment