Saturday, 5 November 2016

ငါးေလးဟင္း႐ွမ္း႐ွမ္းနံအုပ္ အိုးကပ္ခ်က္







ငါးသားေပါက္ေလးေတြ ၀ယ္လို႕ရလာေတာ့ အိမ္မွာစိုက္ထားတဲ့ ႐ွမ္းနံနံေလးေတြခူးကာ အိုးကပ္ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ျဖစ္ပါတယ္။

ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြး ဆိုသလိုပါဘဲ ငါးျမဳပ္႐ံု ေရတရည္ေလာက္ ထည့္ခ်က္ျပီး ဆီျပန္အိုးကပ္တာနဲ႕ က်က္တဲ့ဟင္းေလးျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္ရလြယ္ကာ ထမင္းမိန္ေစတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးေလးသားေပါက္ - 500 g
  2. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  3. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  5. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. မက်ီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  8. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  11. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  12. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ငါးအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားရန္

  • ငါးေလးသားေပါက္မ်ားကို ဗိုက္ထဲမွ မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ငါးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
  • သန္႕စင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ငါးေလးသားေပါက္မ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ေပးပါ
  • ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေပးျပီး အရသာ၀င္ေစရန္ ငါးကိုဆုတ္ျပီးနယ္ေပးပါ
  • မက်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ကို ျပင္ထားပါ
  • ႐ွမ္းနံနံကို ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ျပင္ထားပါ

ဟင္းခ်က္ရန္

  • အရင္ဆံုးဆီကို ပူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိထည့္ေမႊပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားတဲ့ ငါးကိုထဲ့ျပီး ငါးအသားမ်ား မာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသားမာတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕မက်ီးမွည့္အႏွစ္ထည့္ျပီး ေရမခမ္းခင္ အခ်ိန္ေလးမွာ ႐ွမ္းနံနံအုပ္ကာ ဆီျပန္ျပီး အိုးကပ္လာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္ကာ အိုးမကပ္ခင္  အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • ငါးေလးဟင္း အိုးကပ္ျပီး ဆီျပန္လာပါက ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေကာင္းတဲ့ ငါးသားေလးအိုးကပ္ ဆီျပန္ဟင္းေမႊးေမႊးေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment