ငါးသားေပါက္ေလးေတြ ၀ယ္လို႕ရလာေတာ့ အိမ္မွာစိုက္ထားတဲ့ ႐ွမ္းနံနံေလးေတြခူးကာ အိုးကပ္ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ျဖစ္ပါတယ္။
ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြး ဆိုသလိုပါဘဲ ငါးျမဳပ္႐ံု ေရတရည္ေလာက္ ထည့္ခ်က္ျပီး ဆီျပန္အိုးကပ္တာနဲ႕ က်က္တဲ့ဟင္းေလးျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္ရလြယ္ကာ ထမင္းမိန္ေစတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးေလးသားေပါက္ - 500 g
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မက်ီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ငါးအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားရန္
- ငါးေလးသားေပါက္မ်ားကို ဗိုက္ထဲမွ မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ငါးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
- သန္႕စင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ငါးေလးသားေပါက္မ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ေပးပါ
- ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေပးျပီး အရသာ၀င္ေစရန္ ငါးကိုဆုတ္ျပီးနယ္ေပးပါ
- မက်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ကို ျပင္ထားပါ
- ႐ွမ္းနံနံကို ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- အရင္ဆံုးဆီကို ပူေအာင္တည္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိထည့္ေမႊပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားတဲ့ ငါးကိုထဲ့ျပီး ငါးအသားမ်ား မာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသားမာတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕မက်ီးမွည့္အႏွစ္ထည့္ျပီး ေရမခမ္းခင္ အခ်ိန္ေလးမွာ ႐ွမ္းနံနံအုပ္ကာ ဆီျပန္ျပီး အိုးကပ္လာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္ကာ အိုးမကပ္ခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- ငါးေလးဟင္း အိုးကပ္ျပီး ဆီျပန္လာပါက ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေကာင္းတဲ့ ငါးသားေလးအိုးကပ္ ဆီျပန္ဟင္းေမႊးေမႊးေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment