ပင္လယ္စာ အေရာင္းဆိုင္က ငါးသေလာက္ဥေလးေတြ ရလာေလေတာ့ အရင္ဆံုး ဘယ္လိုခ်က္စားရမလဲ စဥ္းစားမိျပန္တယ္။
ေနာက္ေတာ့လဲ ထံုးစံအတိုင္း ေၾကာ္ျပီးျပန္ႏွပ္ဖို႕ စိတ္ကူးထဲမွာ ေပၚလာပါေလေရာ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ခ်င္းနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ စားရေလေအာင္ ေၾကာ္ျပီးျပန္ႏွပ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးဥ - ဥႀကီးႀကီး ၄ခု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ (ငါးဥအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ငါးဥေၾကာ္ဆီထဲထည့္ရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ငါးဥကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ငါးဥကိုဆား နႏြင္းႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီးေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လီီွးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- အိုးအသားပါးေသာ ဒယ္အိုးကို သံုးပါက ငါးဥအျပင္ခြံ ခနေလးနဲ႕ ကြ်မ္းတတ္တဲ့အတြက္ အိုးအသား ထူတာကိုဘဲ သံုးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအနည္းငယ္ ေလ်ွာ့ျပီးမွ ငါးဥကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
- ငါးဥ႐ဲ႕အျပင္ခြံက ပါးလြန္းတဲ့အတြက္ မီးျပင္းလြန္းရင္ ခနေလးနဲ႕မည္းျပီး ကြ်မ္းသြားတတ္ပါတယ္
- ေၾကာ္ေနစဥ္ တဖက္က်က္မွ တဖက္ကို လွန္ေပးပါ မက်က္ေသးဘဲ လွန္ပါက ဥမ်ား ပဲ့ကုန္ျပီး အျပင္ကို ဖြာထြက္ကုန္တတ္ပါတယ္
- ငါးဥတစ္ခုလံုး ေ႐ႊအိုေရာင္သန္းလာျပီး က်က္တာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
- ဆီစစ္ထားေသာ ငါးဥကို အေနေတာ္ေလးေတြ ပိုင္းေပးထားပါ
- အိုးထဲမွာ ဆီဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇြန္းစာသာခ်န္ထားျပီး က်န္ပိုေနတဲ့ ဆီမ်ားကို ခပ္ထုတ္ေပးပါ
- မီးကို ခပ္ေအးေအးထားျပီး ဆီပူထဲမွာခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို အရင္ဆံုး ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ ၾကက္သြန္မ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ေလး သန္းလာတာနဲ႕ ငါးဥႏွင့္ ငံျပာရည္ကို ထည့္ျပီးေမႊကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- လက္က်န္အပူ႐ွိန္ျဖင့္ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ား ႂကြတ္လာေအာင္ ေၾကာ္ေပးျပီး ငါးဥေၾကာ္ကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္ေပးပါ
- ေမႊးျပီးစိမ့္ေနတဲ့ ငါးဥေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment