Monday, 21 November 2016

ငါးေလးဟင္း ဇီးျဖဴသီး ပင္စိမ္းအုပ္







အလုပ္မအားတဲ့ရက္ေတြ မ်ားလာေလေတာ့ အဆင္ေျပမယ္ ထင္တာေလးေတြ မ်ားမ်ားခ်က္ျပီး သိမ္းတန္တာသိမ္း ခဲထားတန္တာ ခဲထားျပီး စားလို႕မိန္ေစမဲ့ ငါးေလးသားေပါက္ဟင္းကို ဇီးျဖဴသီးနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးေလးသားေပါက္ - 500 g
  2. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  3. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  5. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဇီးျဖဴသီး  - အလံုးႀကီးႀကီး ၅လံုး
  7. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  11. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  12. ပင္စိမ္း႐ြက္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ
ငါးအရသာနယ္ရန္

  • ငါးေလးသားေပါက္မ်ားကို ဗိုက္ထဲမွ မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ငါးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
  • သန္႕စင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ငါးသံခ်ိတ္မ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ေပးပါ
  • ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေပးျပီး အရသာ၀င္ေစရန္ ငါးကိုဆုတ္ျပီးနယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္

  1. ငါးအရသာနယ္ျပီးသားကို ျပင္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  3. ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရေဆးထားပါ
  4. ဇီးျဖဴသီးကို အေနေတာ္ ခပ္ပါးပါး လွီးထားေပးပါ
  5. အရင္ဆံုး အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုပူေအာင္ တည္ေပးပါ
  6. ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိထည့္ေမႊပါ
  7. ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားတဲ့ ငါးကိုထဲ့ျပီး ငါးအသားမ်ား မာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
  8. ငါးအသားမာတာနဲ႕ ဇီးျဖဴသီးႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  9. ေရဆူလာတာနဲ႕ဟင္းအိုးဆီမျပန္ခင္ ပင္စိမ္း႐ြက္မ်ား အုပ္ေပးကာ ဆီျပန္ျပီး အိုးကပ္လာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  10. ဆီျပန္ကာ အိုးကပ္လာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေကာင္းတဲ့ ငါးသားေလး အိုးကပ္ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment