Monday 14 November 2016

င႐ုပ္​သီးစိမ္းေထာင္း ငါးေၾကာ္ ငါးငပိရည္ေဖ်ာ္


ငါးေၾကာ္နဲ႕င႐ုတ္သီးစိမ္း ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ျပီး ထမင္းနဲ႕စားရတဲ့ အရသာေလးက အာမထိ လ်ွာမထိ ပူျပီးစပ္လြန္းေပမဲ့ စားျပီးရင္း စားခ်င္ပါဘဲ ထမင္းေတာင္ ထပ္ခ်က္ရမဲ့ ငါးပိရည္က်ဳိေလး ျဖစ္လို႕ ေဖ်ာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုး
  2. ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္သီးစိမ္း - အစိမ္းေရာင္ ၅ေတာင့္
  3. ငါးေၾကာ္  - ခပ္ႀကီးႀကီးတစ္တံုး
  4. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငါးေၾကာ္ကို အ႐ိုးထြင္ထားျပီး အေနေတာ္ ဖဲ့ထားပါ
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားပါ
  3. ေလွာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  4. ငါးပိရည္ကို က်ဳိျပီး အ႐ိုးငင္ထားပါ
  5. ေထာင္းျပီးသား င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္အတူ ငါးေၾကာ္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး အိုးတလံုးထဲထည့္ကာ ငပိရည္ႏွင့္ ေရေရာျပီး ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ က်ဳိေပးပါ
  6. ႏွစ္သက္ရာတို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment