ၾကက္အျမစ္ကို လူအမ်ားစုက မစားၾကေပမဲ့ မာမာကေတာ့ ငယ္ငယ္ေလးထဲက အရမ္းႀကိဳက္လို႕ မၾကာခန ခ်က္စား ျဖစ္ပါတယ္ ၾကက္အျမစ္ကို စင္ေအာင္ေဆးတတ္ဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္ ခ်က္နည္းေလးကေတာ့ ခ်က္ေနက်နည္းအတိုင္း ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ၾကက္အျမစ္ေဆးနည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ဟင္းခ်က္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္အျမစ္ - 500g
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
ၾကက္အျမစ္ေဆးရန္
- ၾကက္အျမစ္ကို ထက္၀က္ျခမ္းျပီး အထဲမွ မလိုေသာ အစာအိတ္ကို ဖယ္ေပးပါ
- အစာအိတ္ဖယ္ေပးထားေသာ ၾကက္အျမစ္ကို ဆား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းတို႕ထည့္ကာ ေရာျပီး နယ္ေပးပါ
- နယ္ေနစဥ္ အျမစ္မွ မလိုအပ္ေသာ အရည္မ်ားထြက္လာတာနဲ႕ ေရ ၅ခါေလာက္ႏွင့္ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
ၾကက္အျမစ္ အရသာနယ္ရန္
- ၾကက္အျမစ္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ အားလံုးတို႕ကို ၾကက္အျမစ္ထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
လိုေသာပစၥည္းမ်ား ျပင္ဆင္ပံု
- ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- စပါးလင္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- မဆလာကို ျပင္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္အျမစ္ႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- မဆလာကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ဖာလာ ေလးညွင္းႏွင္႔ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္အျမစ္ကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ၾကက္အျမစ္ အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အျမစ္အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက မဆလာအုပ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာနဲ႕ ေမႊးလြန္းတဲ့ ၾကက္အျမစ္ဆီျပန္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment