ဒီေန႔ေတာ႔ အရသာထူးကဲတဲ့ ငွက္ေပ်ာ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလးမို႕လို႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ႔ ကိုယ္စားလို႕ေကာင္းတိုင္း မာမာ့blog ကိုလာလည္တဲ့ မိတ္ေဆြေတြကို သတိတရနဲ႕ စားေစခ်င္မိတာ အမွန္ပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ျပင္ရဆင္ရတာလဲလြယ္ ေၾကာ္ရတာလဲလြယ္လြန္းတဲ႔အတြက္ ႏွစ္သက္မယ္ဆိုရင္ ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငွက္ေပ်ာသီး - ငါးလံုး
- ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ - ငါး႐ြက္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံခြာျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းေပးပါ
- ထက္ဝက္ျခမ္းထားေသာ ငွက္ေျပာသီး တစ္လံုးကို ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ အလယ္တည့္တည့္ေပၚမွာ ႏွစ္ခုယွဥ္ျပီး တင္ေပးပါ
- ေကာ္ျပန္႔ရြက္ရဲ ႔အထက္ေအာက္ ႏွစ္ဖက္ဆီကို ငွက္ေပ်ာသီးေပၚ အုပ္မိေအာင္ ေခါက္တင္ေပးပါ
- ေဘးႏွစ္ဖက္ကို တစ္ဖက္နဲ႕တစ္ဖက္ ထပ္မိေအာင္ တစ္လႊာစီ ထပ္အုပ္ေပးပါ
- ဆီခပ္မ်ားမ်ားကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ထုတ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာ ေကာ္ျပန္႔ထုတ္ကို ဆီပူပူထဲမွာ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ေကာ္ျပန္႔ဖတ္က ငွက္ေပ်ာသီးရဲ ႔ အစိုဓါတ္ေၾကာင္႔ ေပါက္ထြက္သြားႏိုင္တဲ႔အတြက္ တစ္ဖက္မက်က္ေသးခင္ မလွန္ေပးမိဖို႔ သတိထားပါ
- တစ္ဖက္က်က္ေတာ႔မွ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ႂကြတ္႐ြခ်ဳိေမႊးေနတဲ့ ငွက္ေပ်ာ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ေလးကို အရသာ႐ွိစြာနဲ႕ သံုးေဆာင္လို႕ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment