Friday, 15 August 2014

ဂဏန်းအသားဟင်း



ဂဏန္းသားေလးေတြကို မဆလာနိုင္နိုင္နဲ႕ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ အျမဲတမ္းမဟုတ္ေပမဲ့ တခါတရံေတာ့ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ့ ဂဏန္းဆိုရင္ ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ႀကိဳက္ပါတယ္ အခ်ဳိေပါင္းလဲႀကိဳက္သလို အစပ္ခ်က္လဲႀကိဳက္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ စပ္စပ္ေလးခ်က္ထားတဲ့ ဂဏန္းဟင္းေလးအေၾကာင္းကို မ်ွေ၀ေပးပါမယ္။

ဟင္းခပ္အေမႊးအႀကိဳင္အေနနဲ႕ ခ်င္းနဲ႕မဆလာကိုဘဲ အဓိကထားျပီး သံုးထားပါတယ္ သိပ္အနံ႕ျပင္းတဲ႕ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြကို မႀကိဳက္တဲ့အတြက္ မာမာသံုးေလ့သံုးထ မ႐ွိပါဘူး ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြေၾကာင့္ စစ္ပြဲေတြျဖစ္ၾကမယ္ဆိုရင္ မာမာတို႕မိသားစု မပါေလာက္ဘူးေနာ္ :-D

ျပင္ဆင္ရေအာင္

  • ဂဏန္းအသား - 250g
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္သာသာ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕. - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မက်ီးအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တ၀က္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္
  • ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထဲ့ပါ
  • ေထာင္းထားေသာ အေမႊးနံ႕သာမ်ားႏွင့္င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထဲ့ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ေမႊးလာတာနဲ႕ဂဏန္းသားကို ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထဲ့ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဂဏန္းအသားေလးေတြ အေရာင္ေျပာင္းျပီး ေမႊးလာတာနဲ႕ ေရမျမဳပ္တျမဳပ္ထဲ့ မက်ီးႏွစ္ထဲ့ျပီး ေရခမ္းေအာင္ခ်က္ေပးပါ
  • ေရခမ္းသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အေပါ့အငံအရသာျမည္းျပီးပါက ခ်င္းမဆလာနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ခ်ဥ္ျဖဳံ႕ျဖဳံ႕ ခပ္စပ္စပ္ ဂဏန္းအသားဟင္းေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment