ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ေၾကာ္နည္းေလးကို ေျပာျပခ်င္ပါတယ္ အိမ္မွာလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္လို႕ပါ။
မာမာကေတာ့ အသီးအ႐ြက္ႏွစ္သက္သူမို႕ အသားမထဲ့ဘဲ အသီးအ႐ြက္ေလးထဲ့ျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္
သတ္သတ္လြတ္ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္ေလးအတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာ္ျပန္႕ ၁၂လိပ္စာအတြက္ ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ - ၁၂႐ြက္
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ႀကီးႀကီး ၅ပင္
- ခပ္ေသးေသးအေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ Dired flower mushroom. - ၇ပြင့္
- ပဲပင္ေပါက္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးမ႐ွိတ႐ွိ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ေကာ္ျပန္႕အစာအေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
- ဆီကိုမီးအပူေပးျပီး အရင္ဆံုး ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပား႐ိုက္ကို အရင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕မွဳိကိုအရင္ဆံုး တစ္မိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕မံုလာဥနီထဲ့ မိနစ္၀က္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕တ႐ုတ္မုန္ညွင္းကိုထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ပါ
- ဆား အရသာမွဳန္႔တို႕ထဲ့ျပီးၾကက္သြန္မိတ္ကိုထဲ့ပါ ျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ကိုထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး ေၾကာ္ထားတာေတြကို အေအးခံထားပါ
- အေအးခံထားစဥ္မွာ ေၾကာ္ထားစဥ္က ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို အိုးတျခမ္းေစာင္းထားျပီး စစ္ေပးထားပါ။
ေကာ္ျပန္႕လိပ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
- ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ခံျပီးေထာင့္ခြ်န္း ခင္းလိုက္ပါ
- ေထာင့္ခြ်န္းအစနားမွာ အစာကိုအေနေတာ္ ခင္းလိုက္ပါ
- အစာခင္းျပီးတာနဲ႕ ေထာင့္ခြ်န္းအစကို အစာေပၚအုပ္ကာ စျပီးလိပ္ေပးပါ
- ပထမတစ္ေခါက္လိပ္ျပီး ေနာက္တစ္ေခါက္ ထပ္ျပီးလိပ္ေပးပါ
- ျပီးရင္ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အတြင္းဖက္ကို ေခါက္ေပးပါ
- ေဘး၂ဖက္ေခါက္ျပီးတာနဲ႕ အရင္ဆံုးလိပ္သလို အဆံုးထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးျပီး က်န္တဲ့ထိပ္စကို ေကာ္ရည္ကပ္ျပီး လိပ္ေပးလိုက္ပါ။
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
- ဆီ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္တစ္လံုးခြဲကို အပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ာ့လိုက္ပါ
- လိပ္ထားေသာ ေကာ္ျပန္႕လိပ္မ်ားကို တစ္လိပ္ခ်င္း ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္က်က္ရင္ တစ္ဖက္ကိုလွန္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုးေ႐ႊ၀ါေရာင္ရတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားတာနဲ႕ ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးရပါျပီ
- ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ ဆလတ္႐ြက္တို႕နဲ႕စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
ေကာ္ျပန္ေႀကာ္ အရမ္းႀကိဳက္တာ
ReplyDeleteစားေနာ္ bobo ေရ
ReplyDelete