Thursday 21 August 2014

ကော်ပြန့်ကြော်



ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ေၾကာ္နည္းေလးကို ေျပာျပခ်င္ပါတယ္ အိမ္မွာလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္လို႕ပါ။

မာမာကေတာ့ အသီးအ႐ြက္ႏွစ္သက္သူမို႕ အသားမထဲ့ဘဲ အသီးအ႐ြက္ေလးထဲ့ျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္
သတ္သတ္လြတ္ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္ေလးအတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးပါတယ္။

ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား

  1. ေကာ္ျပန္႕ ၁၂လိပ္စာအတြက္ ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ - ၁၂႐ြက္
  2. အေနေတာ္လွီးထားေသာ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  3. အေနေတာ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ႀကီးႀကီး ၅ပင္
  4. ခပ္ေသးေသးအေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  5. နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ Dired flower mushroom. - ၇ပြင့္
  6. ပဲပင္ေပါက္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  7. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးမ႐ွိတ႐ွိ
  8. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  10. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  12. ဆီ -  ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ေကာ္ျပန္႕အစာအေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ဆီကိုမီးအပူေပးျပီး အရင္ဆံုး ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပား႐ိုက္ကို အရင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕မွဳိကိုအရင္ဆံုး တစ္မိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေၾကာ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕မံုလာဥနီထဲ့ မိနစ္၀က္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕တ႐ုတ္မုန္ညွင္းကိုထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ပါ
  • ဆား အရသာမွဳန္႔တို႕ထဲ့ျပီးၾကက္သြန္မိတ္ကိုထဲ့ပါ ျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ကိုထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး ေၾကာ္ထားတာေတြကို အေအးခံထားပါ
  • အေအးခံထားစဥ္မွာ ေၾကာ္ထားစဥ္က ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို အိုးတျခမ္းေစာင္းထားျပီး စစ္ေပးထားပါ။
ေကာ္ျပန္႕လိပ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ခံျပီးေထာင့္ခြ်န္း ခင္းလိုက္ပါ
  • ေထာင့္ခြ်န္းအစနားမွာ အစာကိုအေနေတာ္ ခင္းလိုက္ပါ
  • အစာခင္းျပီးတာနဲ႕ ေထာင့္ခြ်န္းအစကို အစာေပၚအုပ္ကာ စျပီးလိပ္ေပးပါ
  • ပထမတစ္ေခါက္လိပ္ျပီး ေနာက္တစ္ေခါက္ ထပ္ျပီးလိပ္ေပးပါ
  • ျပီးရင္ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အတြင္းဖက္ကို ေခါက္ေပးပါ
  • ေဘး၂ဖက္ေခါက္ျပီးတာနဲ႕ အရင္ဆံုးလိပ္သလို အဆံုးထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးျပီး က်န္တဲ့ထိပ္စကို ေကာ္ရည္ကပ္ျပီး လိပ္ေပးလိုက္ပါ။
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ဆီ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္တစ္လံုးခြဲကို အပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ာ့လိုက္ပါ
  • လိပ္ထားေသာ ေကာ္ျပန္႕လိပ္မ်ားကို တစ္လိပ္ခ်င္း ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • တစ္ဖက္က်က္ရင္ တစ္ဖက္ကိုလွန္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုးေ႐ႊ၀ါေရာင္ရတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားတာနဲ႕ ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးရပါျပီ
  • ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ ဆလတ္႐ြက္တို႕နဲ႕စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. ေကာ္ျပန္ေႀကာ္ အရမ္းႀကိဳက္တာ

    ReplyDelete
  2. စားေနာ္ bobo ေရ

    ReplyDelete