Saturday, 16 August 2014

ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလး



အခုရက္ထဲ အေၾကာ္ေလးေတြတစ္ေန႕တစ္မ်ဳိးေၾကာ္စား ျဖစ္ေနပါတယ္ ေန႕လည္ေန႕ခင္း အပ်င္းေျပေလးဘဲျဖစ္ျဖစ္ ထမင္းစားျပီး အခ်ဳိတည္းရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ မနက္ေစာေစာ အစာေျပ စားရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ေပါ့ အရမ္းကိုအဆင္ေျပလြန္းတဲ့ အေၾကာ္ေလးပါ။
အေၾကာ္ ေၾကာ္တဲ႔ ေနရာမွာ မာမာကေတာ႔ တန္ပူရာမွဳန္႔နဲ႔ ေၾကာ္ထားျပီး မိတ္ေဆြတို႔မွာ တန္ပူရာမွဳန္႔ မရွိပါက ႏွစ္သက္ရာ အေၾကာ္မွဳန္႔တို႔နဲ႔ ေၾကာ္ေပးရင္ ရပါတယ္  ေၾကာ္ရတာ အရမ္းကို လြယ္ပါတယ္ စားလို႕လဲေကာင္းတဲ့အတြက္  ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  1. ရခိုင္ ငွက္ေပ်ာသီး - ငါးလံုး
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕  - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္
  3. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္သာသာ
  4. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရေအးႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ
  • ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံႏြာျပီး ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္မွာ ငွက္ေပ်ာသီး တစ္ခုလံုးကို လူးေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီခပ္မ်ားမ်ားထည္႔ျပီး ဆီကိုမီးျပင္းျပင္းႏွင့္ အပူေပးပါ 
  • ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ  မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးကို တစ္လံုးျခင္းထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ တစ္ဖက္က်က္ရင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုး ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက အရသာခ်ဳိခ်ဳိနဲ႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment