အေၾကာ္ဆိုရင္ ဘာအေၾကာ္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းႀကိဳက္တတ္တဲ့ မာမာတစ္ေယာက္ ဒီေန႕ေတာ့ေျမပဲဇံေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္။
ေၾကာ္ရတာလဲ လြယ္ကူလြန္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးကို ဆီစမ္းျပီးစားမလား ထမင္းၾကမ္းခဲေလးမွာ ဆားေလးပံုျပီး အေၾကာ္တစ္ကိုက္ ထမင္းတလုပ္ စားမလား အရမ္းကို စားမိန္တဲ့ အေၾကာ္ေလးပါ။
မာမာတို႕အိမ္မွာ အသားဆိုလက္တြန္႕ခ်င္ၾကေပမဲ့ ဒီလိုအေၾကာ္မ်ဳိးဆို ေၾကာ္ေနရင္းေတာင္ ကုန္တတ္တဲ့ သေဘာမွာ႐ွိပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာ ေျမပဲ အႂကြတ္ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- နာရီ၀က္ေလာက္ေရစိမ္ထားေသာ ေျမပဲဇံအေျခာက္ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ဗူး
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ဗူးခြဲ မ႐ွိတရွိ
- ဆီ - လက္ဖက္ရယ္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲသာသာ
ေၾကာ္ရန္
- တန္ပူရာမွဳန္႕ ေရတို႕ကို တန္ပူမွဳန္႕ေၾကတဲ့ထိ ေရာျပီးေဖ်ာ္ပါ
- ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲသို႕ေျမပဲကို ေရာေမႊေပးပါ
- ဆီကို မီးအေနေတာ္ထားျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ေရာစပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ရည္ကို ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း တစ္၀က္ေလာက္ ခပ္ျပီးထဲ့ေပးပါ
- ဆီထဲမွာ ေျမပဲဆံမ်ား အက်က္ညီေစရန္ ျဖန္႕ျပီးခပ္ပါးပါး ထဲ့ေပးပါ
- တစ္ဖက္က်က္ပါက တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုး က်က္ပါက ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာလ်ွင္တယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊး စိမ္႔စိမ္႔ေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ေျမပဲဇံေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment