Saturday, 19 July 2014

ကြာဇံကြော်



ဒီေန႕ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ၾကာဇံေၾကာ္ေလးပါ  ၾကက္အူေခ်ာင္းေလးနဲ႕မို႕ အရသာတမူထူးပါတယ္ ထမင္းမစား ခ်င္တဲ့ေန႕ေတြမွာ ၾကာဇံေလးေၾကာ္စားရတာလဲ တစ္မ်ဳိးေကာင္းပါတယ္။

မာမာေတာ့ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆြမ္းေတာ္ကပ္ဖို႕အရင္ဖယ္လိုက္ပါတယ္ ဆြမ္းေတာ္ကပ္ျပီးတာနဲ႕ အိုးထဲမွာအပူ႐ွိန္က်န္ေနေသးတဲ့ ၾကာဇံေၾကာ္ကို ထမင္းလြတ္စားလိုက္ပါတယ္။

စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ မိတ္ေဆြတို႕လဲေၾကာ္စားၿကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ေနာ္ ေၾကာ္ရတာ လြယ္လဲလြယ္ ျမန္လဲျမန္ျပီးစားလို႕လဲေကာင္းပါတယ္။

ေၾကာ္ရန္အတြက္

  1. ညထဲက ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားေသာ ဆန္ၾကာဇံ - 150 g
  2. ထက္ပိုင္းလွီးထားေသာ ေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
  3. ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  4. လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  5. တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
  6. ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးထားေသာ ၾကက္အူေခ်ာင္း -၃ေခ်ာင္း
  7. ငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
  8. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  9. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  10. အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  11. သၾကား -  ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းမ႐ွိတစ္႐ွိ
  12. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ရန္
  • ေရစိမ္ထားေသာၾကာဇံကိုေရစစ္ျပီး ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ သၾကားတို႕နဲ႕ေရာျပီး နယ္ထားေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္အူေခ်ာင္းကို အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ၾကက္အူေခ်ာင္းကို ေဘးကိုတြန္းထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ထဲ့ေၾကာ္ပါ
  • ေမႊးလာပါက မံုလာဥနီ ေဂၚဖီတို႕ကို အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ နဲနဲႏြမ္းေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ၾကာဇံထဲ့ျပီး ေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံေပ်ာ့လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ေ႐ႊပဲသီးတို႕ေရာေမႊကာ အရသာျမည္းေပးပါ အရသာ အေနေတာ ရျပီဆိုရင္ ၾကာဇံေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။

1 comment:

  1. အစ္မေရ .... ဟင္းေတြကလဲ အမ်ားႀကီး ငါးခူဟင္း၊ ငါးအသားလႊာခ်ိဳခ်ဥ္၊ ဝက္နံရိုး၊ သီးစုံခ်ဥ္ဟင္း၊ ၾကာဇံေၾကာ္ အားလုံး အားလုံးကို အားေပးသြားပါတယ္။ တဝႀကီးကို စားသြားပါတယ္ေနာ္ .... ^__^

    ReplyDelete