ဒီေန႕ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ၾကာဇံေၾကာ္ေလးပါ ၾကက္အူေခ်ာင္းေလးနဲ႕မို႕ အရသာတမူထူးပါတယ္ ထမင္းမစား ခ်င္တဲ့ေန႕ေတြမွာ ၾကာဇံေလးေၾကာ္စားရတာလဲ တစ္မ်ဳိးေကာင္းပါတယ္။
မာမာေတာ့ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆြမ္းေတာ္ကပ္ဖို႕အရင္ဖယ္လိုက္ပါတယ္ ဆြမ္းေတာ္ကပ္ျပီးတာနဲ႕ အိုးထဲမွာအပူ႐ွိန္က်န္ေနေသးတဲ့ ၾကာဇံေၾကာ္ကို ထမင္းလြတ္စားလိုက္ပါတယ္။
စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ မိတ္ေဆြတို႕လဲေၾကာ္စားၿကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ေနာ္ ေၾကာ္ရတာ လြယ္လဲလြယ္ ျမန္လဲျမန္ျပီးစားလို႕လဲေကာင္းပါတယ္။
ေၾကာ္ရန္အတြက္
- ညထဲက ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားေသာ ဆန္ၾကာဇံ - 150 g
- ထက္ပိုင္းလွီးထားေသာ ေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
- ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
- ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးထားေသာ ၾကက္အူေခ်ာင္း -၃ေခ်ာင္း
- ငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းမ႐ွိတစ္႐ွိ
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ရန္
- ေရစိမ္ထားေသာၾကာဇံကိုေရစစ္ျပီး ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ သၾကားတို႕နဲ႕ေရာျပီး နယ္ထားေပးပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္အူေခ်ာင္းကို အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္အူေခ်ာင္းကို ေဘးကိုတြန္းထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ထဲ့ေၾကာ္ပါ
- ေမႊးလာပါက မံုလာဥနီ ေဂၚဖီတို႕ကို အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ နဲနဲႏြမ္းေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ၾကာဇံထဲ့ျပီး ေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံေပ်ာ့လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ေ႐ႊပဲသီးတို႕ေရာေမႊကာ အရသာျမည္းေပးပါ အရသာ အေနေတာ ရျပီဆိုရင္ ၾကာဇံေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
အစ္မေရ .... ဟင္းေတြကလဲ အမ်ားႀကီး ငါးခူဟင္း၊ ငါးအသားလႊာခ်ိဳခ်ဥ္၊ ဝက္နံရိုး၊ သီးစုံခ်ဥ္ဟင္း၊ ၾကာဇံေၾကာ္ အားလုံး အားလုံးကို အားေပးသြားပါတယ္။ တဝႀကီးကို စားသြားပါတယ္ေနာ္ .... ^__^
ReplyDelete