Friday, 18 July 2014

ငါးခူဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလး


ဒီဟင္းကေတာ့ သိပ္ကိုႀကိဳက္တဲ့ ငါးဟင္းေလးလို႔ ေျပာလို႕ရပါတယ္ ငါးခူက အခ်ဳိအရသာ ေလးပင္ပါတယ္ မခ်က္တတ္ရင္ ငါးညွီနံ႕ရတယ္လို႕ ထင္ရေပမဲ့ ခ်က္တတ္ရင္ ငါးအနံ႕ေမႊးေမႊးေလးရပါတယ္။

မာမာကေတာ့ မာမာ့အေမ ခ်က္သလို ငါးခူခ်က္ရင္ င႐ုတ္ေကာင္းေလး ေထာင္းထည္႔ျပီး အေမႊးနံ႕အရသာကို ယူပါတယ္။

ငါးခူကိုခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ အရင္ဆံုး ငါးအေကာင္လိုက္ကို မန္က်ည္းသီးမွည္႔ႏွင္႔ ဆားတို႔ထည္႔ျပီး နာနာနယ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီးမွ အတံုးေလးေတြတံုးတာ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ငါးခူ - 400 gmေ
  2. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  3. ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ေထာင္းထားေသာခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  5. မညက္တညက္ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. မက်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ေလးေတာင့္
  9. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  12. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  13. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ငါးအရသာနယ္ရန္
  • ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး တံုးထားေသာငါးကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည္႔ေပးပါ
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာႏွင့္ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းတို႕ကို ထည္႔ေပးပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ထည္႔ေပးပါ
  • အားလံုးထည္႔ျပီးပါက အရသာ၀င္ေစရန္ ငါးကိုဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အရင္ဆံုးဆီကို ပူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုတို႕ကို အရင္ထည္႔ျပီး ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ၂မိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိ ထည္႔ေမႊပါ
  • ဆီသတ္နံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားတဲ့ ငါးကိုထဲ့ျပီး ငါးအသား မာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသား မာတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းထည္႔ျပီးအိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင့္တို႕ကိုထည္႔ျပီး ဆီျပန္တဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္လာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ အရမ္းေကာင္းတဲ့ ငါးခူဆီျပန္ဟင္းေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

4 comments:

  1. ငါခူအခ်ဥ္မစားဖူးေသးဘူးအမလက္ယာေကာင္းမယ့္ပံုပဲရွယ္ပဲေဟ့သြားေရေတာင္က်တယ္အေရာင္ကလဲလွမွလွအမဟင္းခ်က္တကယ္ေတာ္တယ္အမကေလးေတြအမလက္ယာဘယ္ေတာ့မွေမ့မွာမဟုတ္ဘူးေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါေနာ္

      Delete
  2. comေတြအမ်ားျကီးေရးတာမိန္းမကျခင္းမခ်ီးက်ဴးရမေနနုိင္ေတာ့ဘူးအမလက္ယာေတြလိုက္ခ်က္အံုးမယ္အမဟင္းေတြကထပ္မသြားဘူးေနာ္ခရမ္းသီးငရုပ္စိမ္းနွပ္.ပစြန္လံုးခ်ိဴခ်ဥ္ေက်ာ္လုပ္ျပီးျပီးစားေကာင္းမွေကာင္းရွယ္ပဲေက်းဇူးေနာ္
    ခိုင္

    ReplyDelete
  3. စားလို႕ေကာင္းတယ္ဆိုလို႕ ေပ်ာ္ပါတယ္။

    ReplyDelete