ဒီနေ့တော့ မာမာကြိုက်တဲ့ ငါးသားလေးတွေ ကြော်ပါတယ် ငါးသားပေါက်ကလေးတွေမို့ ကြော်ပြီးဘဲစားစား အိုးကပ်လေးချက်ပြီးဘဲစားစား စားလို့အရမ်းကောင်းသလို အရမ်းလဲ ကြိုက်ပါတယ်။
ဒီနေ့အတွက်တော့ ငါးသားလေးတွေကို ကြွတ်နေအောင်ကြော်ပြီး ငါးကြော်ဆီလေးဆမ်းကာ စားမယ်လို့စိတ်ကူးထားပါတယ် ထမင်းမိန်မိန် စားရအောင် မာမာကြော်တဲ့နည်းလေး မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ငါးသားလေးက အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့နှပ်ထားစရာမလိုဘဲ တန်းပြီးကြော်လို့ရပါတယ် ငါးအသားက နုလွန်းတဲ့အတွက် အရသာ၀င်လွယ်ပါတယ် ကြော်တဲ့အခါမှာလဲ ဟိုဘက်ဒီဘက် ခနခန လှန်ပေးစရာ မလိုဘဲ တစ်ဖက်ကျက်မှ တဖက်ကို လှန်ပေးပြီး နှစ်ဘက်လုံး ကျက်တာနဲ့ ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေရပါမယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ငါးသားလေး - 250 g
ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း - တစ်၀က်
နနွင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း - သုံးပုံတစ်ပုံ
ဟင်းချိုမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း - တစ်၀က်
ဆီ လက်ဖက်ရည်ပန်းကန်လုံး -၂လုံးခန့်
ပြင်ဆင်ပုံ
ငါးသားလေးတွေကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ရေစစ်ကာ အရသာများ အားလုံးထည့်ပြီး နယ်ပေးပါ
ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး ဆီကိုအပူပေးပါ
ဆီပူလာပါက မီးကိုအနေတော်ထားပြီး ငါးသားလေးများကို အိုးဆန့်သလောက် ထည့်ကြော်ပေးပါ
ကြော်ထားစဉ် ခနခန မွှေပေးရန် မလိုဘဲ တစ်ဖက်ကျက်မှ တဖက်ကို လှန်ပေးပါ
နှစ်ဖက်လုံး ရွှေဝါရောင် သန်းလားပါက ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေးထားပါ
ဆီစစ်သွားပါက ထမင်းပူပူလေးကို ငါးကြော်ဆီဆမ်းပြီး စားသုံးနိုင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
Hi မမမာေရ
ReplyDeleteမေရာက္တာၾကာလို႔ လည္လည္လာပါတယ္ မမ
မမမာ ေနေကာင္းတယ္ေနာ္
ဟင္းေတြ အားလံုး အားေပးသြားပါတယ္.. း)
မိုးစက္ဝိုင္
ေက်းဇူးပါ မိုးစက္၀ိုင္ေရ
Deleteဒီေန့မွဒီblogကိုစေတြ႕တယ္အိမ္မွာတေန ့နွစ္မ်ိဳးတပတ္လံုးမထပ္ေအာင္ခ်က္ရတယ္
ReplyDeleteအားေပးမယ္ေန ့တိုင္းဒီကနည္းယူျပီးခ်က္မယ္ေနာ္
ခိုင္
အားေပးတာ ေက်းဇူးပါ ခိုင္ေရ
Deleteခ်က္ပါေနာ္
နိုင္ငံျခားမွာေကာင္းလိုက္တာအားလံုးအဆင္သင့္ပဲဒီမွာစိုငါးသားေလးဝယ္လို ့ကဇက္ေျကာတတ္ျပီး
ReplyDeleteBut I like this.
ခိုင္
စားပါေနာ္ ခိုင္ေရ
Delete