ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလးပါ ေၾကာ္ရခ်က္ရတာ ျမန္လဲျမန္ လြယ္လဲလြယ္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားရတာကို ပိုျပီးသေဘာက်ပါတယ္ ဒီတမယ္ထဲနဲ႕ထမင္းျမိန္ေစတာမို႕ႏွစ္သက္မယ္ဆိုရင္ ခ်က္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ငါးအသားလႊာကိုေတာ့ ငါးရံ႕ကိုလႊာျပီးသံုးထားပါတယ္ ငါးရံ႕အျပင္ ကကတစ္လို ငါးမ်ဳိးကိုလဲ သံုးနိဳင္ပါတယ္ ငါးအစား ၾကက္သား ၀က္သားတို႕ကိုလဲ အစားထိုးျပီး ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ႐ွစ္စိတ္စိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- လက္တစ္ဆစ္ခန္႕ အတံုးေလးမ်ာ းတံုးထားေသာ မံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ကန္တစ္လံုးစာ
- အကြင္းလိုက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ဥႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္
- အေနေတာ္တံုးထားေသာငါး - အသားလႊာ 250 gm
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕- အနည္းငယ္
- ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂ေတာင့္
ခ်ဳိခ်ဥ္ေဆာ႔ေဖ်ာ္ရန္
- ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းမ႐ွိတစ္႐ွိ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂မႊာ
- ေရ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ - ၂လံုးခန္႕ႏွင့္ေရာျပီး ေဖ်ာ္ထားပါ
ေၾကာ္နည္း
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ငါးအသားလႊာ အတံုးေလးမ်ားကို ၃မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
- အိုးထဲမွာ က်န္ေနတဲ့ ဆီထဲကို မံုလာဥနီ အရင္ထည္႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးမွ ၾကက္သြန္နီကိုထဲ့ေမႊပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားတဲ႔ငါးနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ၂မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ေဖ်ာ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ရည္ကို ေလာင္းထဲ့ျပီ းပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္၍ င႐ုတ္သီးစိမ္း နံနံပင္ထည္႔ျပီး အေပါ့အငံ အရသာျမည္းကာ ငါးအသားလႊာ ခ်ဳိခ်ဥ္ဟင္းပြဲကို ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ
- ပန္းေဂၚဖီႏွင့္အတူ ႏွစ္သက္ရာ အသီးအ႐ြက္မ်ား ထည့္ျပီးလဲ ခ်က္ႏိူင္ပါေသးတယ္။
No comments:
Post a Comment