တစ္ခါတစ္ရံ ထမင္းစားလို႕မျမိန္ေတာ့ဘူးဆိုရင္ ဟင္းကိုအေျပာင္းအလဲေလး လုပ္ရပါတယ္ ဆီျပန္ဟင္းေတြက ေန႕တိုင္းစာရရင္ အီလည္လည္ ျဖစ္တတ္တာ သဘာ၀မို႕ အရည္ေသာက္ဆမ္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးဘက္ တဖက္လွည့္ျပီး ခ်က္လိုက္တဲ့အတြက္ မာမာခ်က္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ခ်ဥ္ရည္ဟင္းအတြက္ပါ၀င္တာေလးေတြကေတာ့
- အခြံခြာ အျမွီးျဖဳတ္ ေၾကာမွအမဲေခ်ာင္းထုတ္ထားေသာ - ပုဇြန္ခပ္ႀကီးႀကီး ၅ေကာင္
- အခြံခြာျပီးအေနေတာ္လွီးထားေသာေဂၚရခါးသီး - တစ္လံုး
- အခက္ေခြ်ထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
- အေနေတာ္လီွးထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၅ေတာင့္
- အ၀ိုင္းလိုက္လွီးထားေသာ မ်ွစ္ႏုႏု - ၃ေခ်ာင္း
- ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၄လံုး
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာခ်င္း - လက္တဆစ္တို႕ႏွင့္ အားလံုးကိုေရာျပီးေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရာနယ္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထဲ့ျပီး ဟင္းကိုလံုးမိေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာျပီး အသီးအ႐ြက္မ်ားႏူးလာပါက ေရကို ဟင္းေရေသာက္ပန္းကန္လံုး၂လံုးစာေလာက္ ထဲ့ျပီးတည္ေပးပါ
- ေရဆူလာပါက မက်ီးမွည့္အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထဲ့ျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ၅မိနစ္ေေရလာက္ဆူျပီးပါက အေပါ့အငံျမည္းျပီး သီး႐ြက္စံုခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးကိုျမိန္ယွက္စြာနဲ႕ သံုးေဆာင္နိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment