Friday, 4 October 2019

ငါးေျပမ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း


ဒီေန႕ေတာ့ အ႐ိုးမ်ားေပမဲ့ စားလို႔ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ငါးေျပမ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ အ႐ိုးမ်ားေပမဲ့ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတဲ့ ငါးဟင္းတစ္မ်ဳိးပါ ငါးေျပမ ခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ပါးဟက္ေအာက္ဖက္မွ အဆူးမ်ားႏွင့္ ေဘးဆူးေတာင္ေတြကို သတိထားျပီး ခုတ္ေပးပါ။

အခုေနာက္ပိုင္းေတာ့ ငါးေျပမ အဆင္သင့္ခ်က္႐ံု ဗူးေလးေတြနဲ႕လာတာမို႕ ကိုင္ရခုတ္ရတာ သက္သာတဲ့အတြက္ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္သြားတာနဲ့ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးေျပမ- 500 g
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  5. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. မက်ီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္
  8. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  9. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  12. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  13. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ငါးအရသာနယ္ရန္
  • သန္႕စင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားေသာ ငါးေျပမကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထဲ့ထားပါ
  • ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာႏွင့္ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႕ထဲ့ေပးပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ကို ထဲ့ေပးပါ
  • အားလံုးထဲ့ျပီးပါက အရသာ၀င္ေစရန္ ငါးကိုဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔ ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထဲ႔ျပီး အရင္ဆံုးဆီကို ပူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုတို႕ကိုအရင္ထဲ့ျပီး ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ၂မိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိ ထဲ့ေမႊပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားတဲ့ ငါးကိုထဲ့ျပီး ငါးအသား မာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသား မာတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းထဲ့ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕မက်ီးမွည့္အႏွစ္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင့္တို႕ကိုထဲ့ျပီး ဆီျပန္တဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္လာပါက အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ ျပင္ေပးကာ နံနံပင္အုပ္ မီးပိတ္ေပးပါ
  • နံနံပင္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ ေကာင္းလြန္းတဲ့ ငါးေျပမ ဆီျပန္ဟင္းေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a comment