Monday, 14 October 2019

အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္ စားတဲ႔သူေတြလဲ အဆင္ေျပစြာ စားႏိူင္ေအာင္ရယ္ အရန္ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ ျပင္ဆင္ႏိူင္ေအာင္ရယ္အတြက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ပဲျပား - 200 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  4. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  5. ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ငါးဖူး
  6. ပန္းေဂၚဖီ - အေနေတာ္ ၃ခက္
  7. ေရႊပဲသီး - ၁၅ေတာင္႔
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  10. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္)
အရသာစပ္ရန္
  1. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  2. ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ေရ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲစာ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္း အားလုံးကိုေရာၿပီး အရသာ အရည္အျဖစ္ စပ္ထားပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲျပားကို မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ ပံုစံရေအာင္ လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္ခြဲၿပီး အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
  • ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္  အခက္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ေဘဘီေျပာင္းဖူးကို ေ၇ေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းကာ ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
  • ေရႊပဲသီးကို အေၾကာသင္ေပးျပီး အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ ထက္ဝက္ပိုင္းထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ပဲျပားကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေ ၾကာ္ေပးပါ
  • ပဲျပား အနည္းငယ္ မာလာပါက က်န္ေနေသာ အသီးအရြက္မ်ာကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက အရသာ စပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အသီးအရြက္ေၾကာ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာမလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ား အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ့ သတ္သတ္လြတ္ ပဲျပားအစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment