Tuesday, 8 October 2019

ပုဇြန္ ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ဟင္း


ဒီေန႔ေတာ႔ အစပ္ၾကိဳက္တဲ႔ သူေတြအတြက္ ထမင္းစားလို႔ မိန္ေစမဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ပုဇြန္ကို ခပ္စပ္စပ္ေလး ခ်က္ထားတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 300 g
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (အရသာနယ္ရန္ႏွင္႔ ဟင္းခ်က္ရန္ ခြဲသံုးပါ)
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႕
  8. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို ေ႐ေဆးျပီး အခြံခြာ အျမွီးႏွင့္ေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
  • သန္႕စင္ျပီးေသာ ပုဇြန္ကို ေရငံပုဇြန္ျဖစ္ပါက ေရ၃ထပ္ေလာက္ ေဆးပးျပီး ထက္ျခမ္းခြဲေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင္႔ ဆားအနည္းငယ္ထဲ႔ကာ နယ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ႏြမ္း႐ံုေလး ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို အေရာင္ေျပာင္းသြားတဲ့အထိ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ပုဇြန္အေရာင္ေျပာင္းတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ငံျပာရည္ကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက အရသာျမည္း လိုသလို ျပင္ေပးကာ ေရအေနေတာ္ေလာက္ ရျပီဆို မီးပိတ္ေပးျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ ႐ွဴး႐ွဴး႐ွဲ႐ွဲ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment