Friday, 11 October 2019

ေရာင္စံု ေက်ာက္ေက်ာ











က်ဳိျပီးတာနဲ႔ ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ေလာင္းထည္႔ေပးပါ



ထိုေယာင္းမႏွင္႔ ကေလာ္ျပီးထုတ္ေပးပါ

မုန္႔ေလးေတြ စားခ်င္တိုင္း ကိုယ္႔ဘာသာကိုယ္ ျပင္ဆင္ျပီး စားရတာကိုဘဲ သေဘာက်တတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ မေန႔က မာမာျပင္ဆင္ျပီး က်ဳိျဖစ္တဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိနည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (ပံုပါမိုလ္ ၇ခုစာအတြက္)

  1. ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔  - 25 g( ေရႊဖလားတံဆိပ္ကို သံုးထားပါတယ္)
  2. သၾကား - 100 g
  3. ေရ - 500 ml
  4. food colouring - အနီေရာင္ တစ္စက္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆိုရံုေလး)
  5. food colouring - အျပာေရာင္ တစ္စက္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆိုရံုေလး)
  6. food colouring - အစိမ္းေရာင္ တစ္စက္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆိုရံုေလး)
  7. food colouring - အဝါေရာင္ တစ္စက္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆိုရံုေလး)
  8. ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိျပီးထည္႔ရန္ အပူခံမည္႔ဗူး ခြက္ေလးမ်ား - ၇ခု
  9. ေဇာက္နက္ေသာ ခပ္ေသးေသးအိုး - တစ္လံုး (အိုးကိုအရမ္း အၾကီးၾကီးမသံုးပါနဲ႔)
ၿပင္ဆင္ပံု
  1. အေေရာင္စံု လိုခ်င္တဲ႔အတြက္ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႔ 25 g ကို အရင္ဆံုး တစ္ဝက္ခြဲေပးပါ
  2. ႏွစ္ပံုပံုျပီး တစ္ပံုကို ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႔ 1 2 g သာသာစီ ခြဲလိုက္ပါ
  3. ေရ 500 ml ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ဳိေပးထားပါ
  4. ျပီးတာနဲ႔ ေရေႏြး 500 ml ကိုလဲ 250 ml တစ္ဝက္ဆီ ခြဲေပးပါ
  5. သၾကား 100 g ကိုလဲ 50 g တစ္ဝက္ဆီ ခြဲေပးပါ
  6. မိမိအသံုးျပဳမည္႔ food colouring အေရာင္မ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  7. ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိျပီးထည္႔မည္႔ မိုလ္မ်ားကို ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ျပီး အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  8. ေက်ာက္ေက်ာက က်ဳိလိုက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ခဲတာအရမ္းျမန္တဲ႔အတြက္ အားလံုးအဆင္သင္႔ ျပင္ျပီးမွ က်ဳိဖို႔ ျပင္ေပးပါ
  9. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ေရ 250 ml ကို အိုးထဲထည္႔ျပီး သၾကားတစ္ဝက္ ေရာထည္႔ကာ မီးဖိုေပၚတင္ျပီး  က်ဳိေပးပါ
  10. သၾကားေပ်ာ္သြားပါက တစ္ဝက္ခြဲထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႔ ကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  11. ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႔ ေပ်ာ္သြားတာနဲ႔ ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲကို တစ္ဝက္ထပ္ခြဲျပီး ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ေျပာင္းထည္႔ေပးပါ
  12. ျပီးတာနဲ႔ အိုးထဲမွာ က်န္ေနေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ တစ္ဝက္ကို မိမိႏွစ္သက္ရာ အေရာင္တစ္ေရာင္ထည္႔ျပီး က်ဳိေပးပါ
  13. က်ဳိခ်ိန္ တစ္မိနစ္ခြဲႏွင္႔ ႏွစ္မိနစ္ၾကား ရတာနဲ႔ အသင္႔ျပင္ထားေသာ မိုလ္ထဲကို တစ္ဝက္ဆီ ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  14. ျပီးတာနဲ႔ အိုးမွာ တျခားအေရာင္မ်ား ကပ္မေနေစရန္ ေရနဲ႔ ခပ္ျမန္ျမန္ေလးေဆးျပီး တစ္ဝက္ခြဲထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကို ထည္႔ျပီး မီးဖိုေပၚ ျပန္တင္ေပးပါ
  15. ျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အေရာင္ကို ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
  16. ေမႊခ်ိန္ကိုေတာ႔ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း တစ္မိနစ္ခြဲနဲ႔ ႏွစ္မိနစ္ၾကားမွာဘဲ က်ဳိေပးပါ
  17. ေနာက္ထပ္က်န္ေနတဲ႔ အေရာင္ေတြကိုလဲ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း က်ဳိေပးလိုက္ မိုလ္ထဲေလာင္းထည္႔လိုက္ လုပ္ေပးပါ
  18. မာမာကေတာ႔ အေရာင္ေလးေရာင္ လိုခ်င္တဲ႔အတြက္ ေလးခါက်ဳိရပါတယ္
  19. မိမိစိတ္ၾကိဳက ေက်ာက္ေက်ာကို က်ဳိျပီးတာနဲ႔ နာရီဝက္ေလာက္ ထားေပးလိုက္ရင္ ခဲသြားပါျပီ
  20. ခဲသြားတဲ႔အခါ မိုလ္ထဲက ထုတ္ဖို႔ကို ရာဘာေယာင္းမ ထိပ္ေလးနဲ႔ အနည္းငယ္ ကေလာ္လိုက္ရင္ ထြက္လာပါလိမ္႔မယ္
  21. ျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ဖို႔ အခ်ဳိပြဲအျဖစ္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။အခ်ဳိၾကိဳက္ပါက သၾကားကို ပိုထည္႔ေပးျပီး အေရာင္ကိုေတာ႔ မိမိတို႔ ႏွစ္သက္တဲ႔ အေရာင္ေလးေတြနဲ႔ ထည္႔ႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a comment