Monday, 28 October 2019

ငါးဆီသတ္ဖို႔ ငရုတ္သီးၾကိတ္ရန္ (မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ရန္)


ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း စပါးလင္ႏွင္႔ 
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔

ဗလင္ဒါထဲ ထဲ႔ေပးပါ

ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ



ဆီသတ္ရန္ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါ

အရိုးထြင္ထားေသာငါး


မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ရန္အတြက္ ဒုတိယ အဆင္႔အေနနဲ႔ ဆီသတ္ဖို႔ ငရုတ္သီးေထာင္းဖို႔ ျပင္ရပါမယ္ ဆီသတ္ဖို႔ ငရုတ္သီး ေထာင္းရာမွာလဲ ငရုတ္ဆံုနဲ႔ ေထာင္းရင္လဲ ရသလို အခ်ိန္ျမန္ျမန္ ျပီးခ်င္ရင္ေတာ႔  ဗလင္ဒါထဲ ထဲ႔ၾကိတ္ရင္လဲ ရပါတယ္ မာမာကေတာ႔ ဗလင္ဒါနဲ႔ဘဲ ထဲ႔ၾကိတ္ေပးထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (ငရုတ္သီးေထာင္းရန္အတြက္)
  1. ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  2. ခ်င္း - 100 g
  3. ၾကက္သြန္နီ - 400 g
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - 150 g
  5. စပါးလင္ အပင္ၾကၤီးၾကီး - ၁၅ပင္
ငရုတ္သီးေထာင္းဖို႕ျပင္ဆင္ရန္

  1. စပါးလင္ ၁၅ပင္ခန္႕ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လီွးေပးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  2. ခ်င္း၅က်ပ္သားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လီွးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီ 200 g ကို အခြံျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ (ဆီသတ္ဖို႔ သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ)
  5. ၾကက္သြန္နီ 200 g ကိုအခြံခြာထားျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
  6. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  7. အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ဘလင္ဒါထဲထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ႀကိတ္ တခါနားကာ ၁၀ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
  8. ဘလင္ဒါ မ႐ွိပါက င႐ုတ္ဆံုထဲထဲ႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ။

No comments:

Post a comment