Saturday 5 October 2019

ကြက်တောင်ပံကြော်


ၾကက္ေတာင္ပံေလးေတြကို ဝဟ္လာျပီး ခ်က္စားလိုက္ ျပဳပ္စားလိုက္နဲ႔ စားရတာ ရိုးလာတဲ႔အခါ အခုလိုမ်ဳိး အေၾကာ္ေလးေၾကာ္ကာ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ စားရတာလဲ အရသာ တမ်ဳိးထူးေစတဲ႔အတြက္ မာမာေၾကာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ေတာင္ပံ - 250 g
  2. ၾကက္ဥ - တလံုး
  3. တန္ပူရာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  4. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  7. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးထားပါ
  • ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကိုနယ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥ တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ခပ္ျပစ္ျပစ္ ခေလာက္ေပးပါ
  • ခေလာက္ထားေသာ တန္ပူရာမွဳန္႔ မုန္႔အႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သားကို တတံုးခ်င္းႏွစ္ျပီး လူးေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ၾကက္သားတံုးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားတံုး တတံုးလံုး အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ကို လွန္လွန္ေပး၍ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment