Sunday, 2 June 2019

မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငါးပိခ်က္














ဗီယက္နမ္ေစ်းကအျပန္ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလးေတြ ဝယ္လာခဲ႔ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေ ငါးပိခ်က္ေလးလး ခ်က္ထားပါတယ္ ဒီတစ္ခါခ်က္တဲ႔ မန္က်ည္းသီးစိမ္းက အနည္းငယ္ ရင္႔ေနတဲ႔အတြက္ ျပင္ဆင္ပံုေလးလဲ ေျပာျပထားပါတယ္။

ငါးပိခ်က္က ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးေလးေတြေလးေတြနဲ႔ခ်က္ရင္ ပိုျပီးစားလို႔ေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးေလးေတြနဲ႔ ခ်က္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မန္က်ည္းသီးစိမ္း - အေနေတာ္ ၁၅၀ေတာင္႔ေလာက္
  2. ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - ႏွစ္ဆယ္သား
  3. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး (ခပ္ပါးပါးလွီးရန္)
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး (ေထာင္းရန္)
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
  6. င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  7. ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  8. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ေျခာက္ဇြန္း
  9. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  11. ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇြန္း 

ျပင္ဆင္ပံု
  • မန္က်ည္းသီးစိမ္း အခြံမွာ ကပ္ေနေသာ အညိဳေရာင္ အေပၚယံမ်ား ကြ်တ္သြားေအာင္ ဓါးႏွင္႔ ျခစ္ေပးပါ။
  • မန္က်ည္းသီးစိမ္းက အနည္းငယ္ ရင္႔တဲ႔အတြက္ အေစ႔မ်ားထုတ္ရန္ ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ အေစ႔မ်ား ထုတ္ေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရသံုးထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးထားပါ။
  • ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္းထားေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ရေဆးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္လံုးသို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ။
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔ကို ျပင္ထားပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ေရာျပီး ေထာင္းေပးပါ။
  • နႏြင္းမွဳန္႔ ဆီ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ။
ငါးပိခ်က္ခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ေပးပါ။
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ပုဇြန္မ်ားကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
  • ပုဇြန္မ်ား မာလာတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွင့္အရသာမွဳန္႕ကိုထည့္ေမႊေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို ထည့္ေမႊေပးျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ေရခမ္းတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ။
  • ေရခမ္းုပီး ဆီမျပန္ခင္မွာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ။
  • အရသာ ျမည္းျပီးတာနဲ႕ဆီျပန္ျပီး အနည္းငယ္ေ ေျခာက္လာေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႔ တည္ေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြ ထည္႔ေမႊေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ။
  • ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငါးပိခ်က္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment