Tuesday 4 June 2019

ဂွေးသီးဆာရည်စိမ်








ဗီယက္နမ္ေစ်းကို သြားျဖစ္တိုင္း ကိုယ္စားတတ္တာေလးေတြ ေတြ႔ရင္ အပင္ပန္းခံျပီး ဝယ္လာတတ္ပါတယ္ ဒီတခါလဲ ေဂြးသီးေတြေတြ႔ေတာ႔ အမ်ားၾကီး ဝယ္လာျပီး အမ်ဳိးစံု လုပ္စားျဖစ္ျပန္တယ္။

ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းလဲ စားလို႔ မိန္ေစသလို ေန႔လည္ေန႔ခင္း ဆားငရုတ္သီးမွဳန္႔ေလးနဲ႔ အပ်င္းေျပစားခ်င္ရင္လဲ စားလို႔ရေအာင္  ေဂြးသီးဆားရည္စိမ္ေလးေတြ လုပ္ထားတာ ရျပီမို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ ေဂြးသီးဆားရည္စိမ္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေဂြးသီး - ၁၈လံုးခန္႔
  2. ေရေႏြး - ဖန္ပုလင္း တစ္၀က္ (ေဂြးသီးမ်ား ဖိသိပ္ျပီး ထည္႔လို႔ရမည္႔ ဖန္ပုလင္း)
  3. ဆားၾကမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း(ဆားကို ဖန္ပုလင္းထဲမွာ ထည့္ထားသည့္ ေရငံေနသည္ ထိေမႊေပးပါ )

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေဂြးသီးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ။
  2. ပုလင္းသန္႕သန္႕ျဖစ္တဲ႔ ဖန္ပုလင္း တစ္လံုးထဲမွာ ေရႏွင့္ဆားကို ငံေနသည္ထိ ေရာျပီးေဖ်ာ္ထားေပးပါ။
  3. ဆားမ်ား အရည္ေပ်ာ္သြားတာနဲ႔ ေရေဆးထားေသာ ေဂြးသီးမ်ားကို ပုလင္းဆန္႔သေလာက္ ဖိသိပ္ထည္႔ေပးပါ။
  4. အသီးမ်ား ဆန္႔သေလာက္ ဖိသိပ္ျပီး ထည္႔ေပးပါ။
  5. အသီးမ်ား ေပါေလာေပၚ ေနပါက အေပၚယံမွ အသီးမ်ား ပုတ္ျပီးမဲကုန္တတ္ပါတယ္။
  6. ျပီးတာနဲ႔ ပုလင္းအဖံုးကို အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ထားပါ။
  7. တပါတ္ေလာက္ေနရင္ အသီးမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာကာ ေဂြသီးဆားရည္စိမ္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံေလးကို ရပါျပီ။
  8. မွတ္ခ်က္ ။ ။ မိမိအသံုးျပဳမည္႔ အသီးအရည္အတြက္ ခပ္မ်ားမ်ားေလး လုပ္ခ်င္ရင္လဲ ပုလင္းခပ္ၾကီးၾကီးထဲမွာ ေရတစ္ဝက္ထည္႔ေပးကာ ဆားကိုငံေနေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးရင္ရပါတယ္။

No comments:

Post a Comment