Tuesday 11 June 2019

ဆယ်လ်မွန်ငါးကင်






ဆယ္လ္မြန္းငါး ပိုင္းျပီးသားေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ဒီေန႔ေတာ႔ pressure cooker အိုးေလးနဲ႔ ကင္ျဖစ္သြားလို႔ မာမာကင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ မိမိအသံုးျပဳမဲ႔ ငါးရဲ ႔အသားတံုး အထူအပါး အေပၚမူတည္ျပီး မိနစ္အနည္းအမ်ားကို လိုတိုးပိုေလ်ွာ႔ လုပ္ေပးဖို႔ေတာ႔ သတိေလး ျပဳေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆယ္လ္မြန္ငါး - ေလးပိုင္း
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  3. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း  ငါးပံုတစ္ပံု
  4. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  6. သံပုရာသီး - တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါးကိုေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး စိတ္ထားပါ
  • ေရစစ္ထားေသာငါးကို ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ျဖင့္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အသားငါးကင္ရန္အတြက္ အကင္အိုးကို အသံုးမျပဳပါက ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ျပီး မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ျပီးမွ အရသာနယ္ထားေသာငါးကို အရည္ခြံဘက္မွ စျပီးထည့္ေပးပါ
  • ငါးရဲ႕အရည္ခြံဖက္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးျပီးမွ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ဆက္ကင္ပါ
  • အသားဖက္အျခမ္းကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲ ကင္ေပးပါ
Pressure Cooker ႏွင္႔ကင္နည္း
  • Pressure Cooker ကို brown ခလုတ္ကို ႏွိပ္ျပီး ၅မိနစ္ နာရီ ခ်ိန္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အိုးထဲကို ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူတာနဲ႔ ငါးကို အရည္ခြံဘက္မွ စျပီး ထည္႔ေပးျပီး အဖံုးမအုပ္ဘဲ ကင္ေပးပါ
  • သံုးမိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးျပီး အရည္ခြံဖက္မွ က်က္တာနဲ႔ အသားဘက္ကို လွန္ေပးကာ ႏွစ္မိနစ္ခန္႔ ကင္ေပးပါ
  • ငါးအသား က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ အိုးထဲမွ ဖယ္ေပးျပီး စားပြဲျပင္ေပးပါ
  • ဆယ္လ္မြန္ငါးကင္ႏွင့္သံပုရာသီးစိတ္ေလးမ်ားကို ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ ငါးကင္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံပုရာညွစ္ကာ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment