Tuesday 18 June 2019

ပူျပီးစပ္ေနတဲ႔ မ်ွစ္ ပိႏၷဲသီးဟင္း














ရာသီဥတုကလဲ ေအးစက္ျပီး ေရခဲေနတဲ႔ အခ်ိန္မွာ ေနရစားရတာလဲ  ေတာ္ေတာ္ေလးလဲ ခက္ပါတယ္ ဒီေတာ႔လဲ စိတ္ထဲက စားခ်င္တာေလးေတြ ခ်က္ရင္း ရာသီဥတုဒဏ္ကို ၾကံ ႔ ၾကံ ႔ခံႏိူင္ေအာင္ ၾကိဳးစားရပါတယ္ ဒီေတာ႔ကာ ေႏြးေႏြးေထြးေထြးေလးလဲေနရင္း ဒီေန႔ေတာ႔ ပူပူစပ္စပ္ဟင္းေလးကို ခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မ်ွစ္နဲ႔ ပိႏၷဲသီးေလးေတြကို ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ေလးအုပ္ကာ ခ်က္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အာပူလွ်ာပူျပီး ပူေလာင္စပ္ေနတဲ႔ မ်ွစ္ဆန္ေလွာ္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး မွွ် ေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မ်ွစ္ - 454 g (ready made ဗူးကိုသံုးထားပါတယ္)
  2. ပိႏၷဲသီး - 545 g (ready made ဗူးကိုသံုးထားပါတယ္)
  3. ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  4. ပုဇြန္ငါးပိ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂ မႊာ
  6. ငရုတ္​သီးစိမ္​း အစပ္​​ေတာင္​့ - စားႏိူင္သလာက္
  7. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  9. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  10. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  11. မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း


ျပင္ဆင္ပံု
  • မ်ွစ္ကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
  • ပိႏၷဲသီးကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဳကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ဆားတို႔ကိုေရာျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ပုဇြန္ငါးပိကို ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ကိုလဲ ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ငါးငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔မွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး ထည္႔ထားဖသာ အရည္ခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ပေထမ တရည္ခမ္းျပီးပါက ေနာက္ထပ္ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည္႔ေပးျပီး တည္ေပးပါ
  • မ်ွစ္ႏွင္႔ ပိႏၷဲသီးက ျပဳပ္ျပီးသား ႏူးျပီးသားျဖစ္တဲ႔အတြက္ အက်က္ျမန္ေစပါတယ္
  • ေနာက္ထပ္ ထပ္ထည္႔ထားေသာ ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ေရေဖ်ာ္ထားေသာ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔မ်ားကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ 
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ဟင္းအရည္ ပ်စ္ပ်စ္ေလးၾကိဳက္ရင္ ေရခမ္းေအာင္ ခ်က္ေပးျပီး ဟင္းအရည္ႏွင္႔ ၾကိဳက္ပါက ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ အနံ႔ေလး ေမႊးေနျပီး ပူပူစပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္ေကာင္းတဲ႔ ဟင္းပြဲေလးကို စားသံုးရန္​ ျပင္​ေပးနိုင္​ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment