Thursday, 13 June 2019

စပါးလင္ သိမ္းနည္း





ဗီယက္နမ္ ေစ်းကအျပန္ စပါးလင္ေလးေတြ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ေတြ႔တာနဲ႔ ဝယ္ထားျပီး တခါထဲလဲ စားမကုန္ေလေတာ႔ တာရွည္ခံေအာင္ ေရခဲ​ေသတၲာ ခဲတဲ႔အကန္႔ေလးထဲမွာ သိမ္းထားႏိူင္တဲ႔ သိမ္းနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

သိမ္းဆည္းနည္း

  1. စပါးလင္မ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ကာ ဓါးျပတ္ျပတ္ႏွင္႔ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးပါ
  2. ဟင္းတခါခ်က္စာ ေကာ္ဗူးသန္႔သန္႔ေလးေတြကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ေနလွန္းထားပါ
  3. ထိုဗူးေလးေတြထဲကို လွီးထားေသာ စပါးလင္မ်ား ထည္႔ေပးပါ
  4. ထိုေကာ္​ဗူးထဲကို ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အဖံုးလံုေအာင္ ဖံုးထားေပးပါ 
  5. ၿပီးတာနဲ႔ ​ေရခဲ​ေသတၲာခဲတဲ့ အကန္​႔ထဲမွာ ထည္႔ထား​ေပးပါ 
  6. ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္​တဲ႔အခါ ယူသံုးမယ္ဆိုရင္​လဲ မသံုးခင္ တနာရီေလာက္ ၾကိဳထုတ္ထားေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ဟင္းခပ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားႏွင္႔ ေရာေထာင္းကာ ဟင္းအႏွစ္အျဖစ္ ခ်က္ျပဳပ္ရန္ ျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ျပဳပ္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment