Thursday, 27 June 2019

ဂဏန္းေကာ္ေၾကာ္




ဒီေန႔ေတာ႔ ရာသီဥတုကလဲ အရမ္းေအးတယ္ ဘာလုပ္စားၾကရင္ ေကာင္းမလဲလို႔ စဥ္းစားမိရင္းက ဂဏန္းေကာ္ေၾကာ္ေလး စားခ်င္စိတ္ ေပါက္သြားပါတယ္။

ဒါနဲ႔ဘဲ ဂဏန္းသားေလးေတြနဲ႔ ေကာ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားလို႔ မာမာေၾကာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေကာ္မႈန္ ့ (Tapioca Starch / Corn Starch ) - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဝက္
  2. အာလူးမွဳန္႔ ( Potato Starch ) - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဝက္
  3. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  4. ဂဏန္းသား - တစ္ဆယ္သား
  5. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  6. တ႐ုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  7. ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
  8. င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  9. ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၃မႊာ
  10. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႔
  11. ၾကက္သြန္မိတ္ - သံုးပင္
  12. မုန္လာဥနီ - တစ္ဥ 
  13. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  14. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  15. ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီး ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဂဏန္းကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာကာ အသားမ်ားယူျပီးး ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ စင္းထားေသာ ဂဏန္းသား တ႐ုတ္မဆလာ ပဲငံၿပာရည္အက်ဲႏွင္ ့ဆား တို႔ကိုထည့္ၿပီး အရသာ သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • မုန္လာဥနီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ တံုးထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားေပးပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေပးပါ
  • ေကာ္မႈန္႔ကို ေရႏွင္႔ေဖ်ာ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္ဥကို ခေလာက္ထားေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ ခ်င္းတို႔ကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ဂဏန္းအသားမ်ားကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
  • ဂဏန္းအသားမ်ား လံုးခဲမသြားရေအာင္ သစ္သားေယာင္းမႏွင့္ ဖိဖိျပီး ေခ်ခ်ေေပးပါ
  • ဂဏန္းအသားမ်ား က်က္ေလာက္တာနဲ႔ မုန္လာဥနီႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေကာ္ရည္ကို သမေအာင္ျပန္ေမႊၿပီး အိုးထဲကို ေလာင္းထည့္ေပးပါ
  • ေကာ္ရည္ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အိုးမကပ္ေစရန္ ေမႊေမႊေပးပါ
  • ေမႊေနရင္းကေန ေကာ္ရည္မ်ား အေရာင္ၾကည္ၾကည္ေလး ၿဖစ္လာတာနဲ႔ ခေလာက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကို ထည့္ေမႊျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္ဥမ်ား အဖတ္ေလးေတြ ျဖစ္လာျပီး က်က္လာျပီဆိုတာနဲ႔ အရသာ အရမ္းရွိတဲ႔ ေကာ္အေပ်ာ႔ေၾကာ္ကို ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment