နယူးဇီလန္က ဂံုးေလးေတြ ဝယ္ထားမိျပန္ေတာ႔ ထမင္းနဲ႔ မလိုက္ဖက္ေပမဲ႔ ဒီအတိုင္းေလးစားဖို႔ အခ်ဥ္ေလး ခ်က္မိျပန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အခြံပါေသာ New Zealand mussel green lip - တစ္ကီလိုခြဲ
- ခပ္ႏူတ္ႏူတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႕
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၅လံုး
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ေရ - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၃ ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဂံုးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာအိုးကို အပူေပးကာ ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းတို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်လာတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ ဂံုးမ်ား ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဂံုးမ်ားက်က္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္ျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပးပါ
- အနံ႔အရသာနွင့္ ျပည့္စံုလွေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခ်င္းနံ႔သင္းေနတဲ႔ ဂံုးခ်ဥ္စပ္ေလး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါၿပီ
No comments:
Post a Comment