ဒီနေ့တော့ ထမင်းစားလို့မြိန်ပြီး စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့ ဆီမပါဘဲ ချက်ထားတဲ့ ငါးချဉ်ငံစပ်လေး ချက်ဖြစ်တာနဲ့ မာမာပြင်ဆင်တဲ့ ချဉ်ငံစပ်မွှေး ငါးချက်နည်းလေး မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ငါး - 600 g (မိမိနှစ်သက်သည့် ငါးကိုသုံးပါ)
- ချင်းတက် - လက်တစ်ဆစ်ခန့်
- ကြက်သွန်အနီ - အနေတော် ၂လုံး
- ကြက်သွန်ဖြူ အမွှာကြီး ကြီး ၅မွှာ
- ပဒဲကော - လက်တစ်ဆစ်
- သံပရာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်း
- ငရုတ်သီးစိမ်း - မိမိ စားနိူင်သလောက်ကု
- လားအော်ငရုတ်သီး - မိမိ စားနိူင်သလောက်
- မျှင်ငါးပိ - ကွမ်းသီးလုံးခန့်
- နနွင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
- သံပုရာရည် စားပွဲတင်ဇွန်း -၂ဇွန်း
- နံနံပင် - အနည်းငယ်အ
- ရသာမှုန့် - အနည်းငယ်
- ကင်းမွန်ငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ငါးအကောင်လိုက်ကို အကြေးခွံနှင့် မလိုတာတွေကို သန့်ရှင်းအောင်ပြုလုပ်ပြီး မိမိနှစ်သက်သလို ခပ်ထူထူ တုံးထားပါ
- ပြီးတာနဲ့ ရေစင်အောင်ဆေးပြီး အရသာမှုန့် ဆား နနွင်းမှုန့်တို့နှင့် နယ်ထားပါ
- ချင်းကို အခွံခွာကာ ရေဆေးထားပါ
- ပဒဲကောကို အခွံခြစ်ကာ ရေဆေးထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာကာ ရေဆေးထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာကာ ရေဆေးထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် ကုလားအော်ငရုတ်တို့ကို အညှာခြွေကာ ရေဆေးထားပါ
- ချင်း ပဒဲကော ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်နီ ကုလားအော်ငရုတ် ငရုတ်သီးစိမ်းတို့ကို မညက်တညက် ထောင်းပေးပါ
- မျှင်ငါးပိကို ရေအနည်းငယ်နဲ့ ဖျော်ထားပါ
- နံနံပင်ကို သန့်စင်အောင်ဆေးပြီး အနေတော် ပိုင်းဖြတ်ထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်တာနဲ့ အောက်ချေမကပ်သောအိုးကို မီးအနေတော်နှင့် အပူပေးပါ
- အိုးပူလာတာနဲ့ မျှင်ငါးပိရည်ကို လောင်းထည့်ပါ
- ပြီးတာနဲ့ ထောင်းထားသော ဟင်းချက်အနှစ်ကို ထည့်ပြီးမွှေပေးပါ
- ဟင်းအနှစ်များ မွှေးလာပြီ ဆိုတာနဲ့ တရုတ်ဟင်းထည့်ပန်းကန် အလတ်တလုံးစာ ရေထည့်ပေးပါ
- ရေပွက်ပွက် ဆူပွက်လာတဲ့အထိ တည်ပေးပါ
- ဟင်းရည်ဆူပွက်လာပြီ ဆိုလာတာနဲ့ အရသာနယ်ထားသော ငါး ငံပြာရည်နှင့် သံပုရာရည်တို့ကိုထည့်ချက်ပေးပါ
- ငါးအသားက အကျက်မြန်တဲ့အတွက် ရေပွက်ပွက်ဆူလာပြီး ၁၅မိနစ်လောက်နေတာနဲ့ ဟင်းကျက်ပါပြီ
- ဟင်းရည်ပွက်ပွက်ဆူနေချိန်မှာ အရသာမြည်းပေးကာ လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- ဟင်းအရသာ အနေတော် ရပြီဆိုတာနဲ့ မိမိနှစ်သက်သလောက် ဟင်းရည်အနေအထားမှာ မီးပိတ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ နံနံပင်အုပ်ပေးကာ မီးပိတ်ပေးပြီး ချဉ်ငံစပ်မွှေး ရှူးရှဲစပ်စပ်လေးကို ပူပူလူလူ သုံးဆောင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
ဘာငါးနဲ႔ခ်က္ရင္စားလို႔ ပို ေကာင္းပါသလည္း.
ReplyDeleteရခိုင္ဟင္းဆ္ု ရင္ အရမ္းႀကိဳက္လို႔ ပါ.
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္