Tuesday, 17 April 2018

မှိုအစပ်ကြော်










ဒီေန႔ေတာ႔ မွဳိေလးေတြ ဝယ္လာကာ အစပ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ျမန္မာျပည္မွာ ဆိုရင္ေတာ႔ မာမာ႔တို႔ အေမက ဖက္သြပ္မွဳိႏွင္႔ ေတာင္ပို႔မွဳိေလးေတြ လွဳိင္လွဳိင္ေပၚခ်ိန္ဆို ေၾကာ္ေလ႔ရွိၾကပါတယ္။

မာမာကေတာ႔ oyster မွဳိေလးေတြနဲ႔ဘဲ ေၾကာ္ထားပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတမယ္ ရသလို စားျပီးရင္း စားခ်င္ေနေအာင္ စြဲေဆာင္မွဳ ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဟင္းတမယ္ဆိုလဲ မမွားပါဘူး ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာေၾကာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Oyster mushrooms - 300 g
  2. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းခြဲ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  3. အေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  4. ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၇မႊာ
  7. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္မရွိတစ္ရွိ
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  9. ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီး ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. မိႈကို ေရေဆးၿပီး အမႊာေလးေတြရေအာင္ ထြင္ထားကာ ေရစစ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ဓားျပား႐ိုက္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လီွးထားပါ
  4. ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  5. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အိုးကိုအပူေပးပါ
  6. ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကို ထည္႔ေပးပါ 
  7. ျပီးတာနဲ႔ ေရစစ္ထားေသာမိႈကို လက္ဝါးႏွစ္ဖက္ၾကားထည္႔ကာ အားသန္သန္ႏွင္႔ ေရညွစ္ေပးျပီးမွ ဆီအိုးထဲကို ထည္႔ေပးပါ
  8. မွဳိေၾကာ္ေနစဥ္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးကာ မွဳိမေျခာက္တေျခာက္ အေနအထားရပါက ဆယ္ထားပါ
  9. မွဳိေၾကာ္ေသာ ဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းငယ္ ေပ်ာ႔သြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  10. ျပီးတာနဲ႔ မီးအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီး ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  11. ေၾကာ္ေနစဥ္ ၾကက္သြန္မ်ားႏွင္႔ ငရုတ္သီးမ်ား တူးမသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ 
  12. ငရုတ္သီးေၾကာ္ အေနေတာ္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားေသာ မွဳိေၾကာ္ ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  13. ျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး လက္က်န္မီးအပူရွိန္ႏွင္႔ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
  14. မွဳိေလးေတြေျခာက္ျပီး ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ႔ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီး ေဆြမ်ုိးေမ႔ေအာင္ ေကာင္းလြန္းတဲ႔ မွဳိအစပ္ေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment