ဒီေန႔ေတာ႔ မွဳိေလးေတြ ဝယ္လာကာ အစပ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ျမန္မာျပည္မွာ ဆိုရင္ေတာ႔ မာမာ႔တို႔ အေမက ဖက္သြပ္မွဳိႏွင္႔ ေတာင္ပို႔မွဳိေလးေတြ လွဳိင္လွဳိင္ေပၚခ်ိန္ဆို ေၾကာ္ေလ႔ရွိၾကပါတယ္။
မာမာကေတာ႔ oyster မွဳိေလးေတြနဲ႔ဘဲ ေၾကာ္ထားပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတမယ္ ရသလို စားျပီးရင္း စားခ်င္ေနေအာင္ စြဲေဆာင္မွဳ ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဟင္းတမယ္ဆိုလဲ မမွားပါဘူး ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာေၾကာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Oyster mushrooms - 300 g
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းခြဲ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- အေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၇မႊာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္မရွိတစ္ရွိ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီး ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မိႈကို ေရေဆးၿပီး အမႊာေလးေတြရေအာင္ ထြင္ထားကာ ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ဓားျပား႐ိုက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လီွးထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အိုးကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကို ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရစစ္ထားေသာမိႈကို လက္ဝါးႏွစ္ဖက္ၾကားထည္႔ကာ အားသန္သန္ႏွင္႔ ေရညွစ္ေပးျပီးမွ ဆီအိုးထဲကို ထည္႔ေပးပါ
- မွဳိေၾကာ္ေနစဥ္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးကာ မွဳိမေျခာက္တေျခာက္ အေနအထားရပါက ဆယ္ထားပါ
- မွဳိေၾကာ္ေသာ ဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းငယ္ ေပ်ာ႔သြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မီးအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီး ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ၾကက္သြန္မ်ားႏွင္႔ ငရုတ္သီးမ်ား တူးမသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ငရုတ္သီးေၾကာ္ အေနေတာ္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားေသာ မွဳိေၾကာ္ ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး လက္က်န္မီးအပူရွိန္ႏွင္႔ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
- မွဳိေလးေတြေျခာက္ျပီး ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ႔ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီး ေဆြမ်ုိးေမ႔ေအာင္ ေကာင္းလြန္းတဲ႔ မွဳိအစပ္ေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment