သၾကၤန္တြင္း ဘာေလးလုပ္စားရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနတုန္း စိတ္ထဲေပၚလာတာက မုန္႔လံုးေရေပၚလဲမဟုတ္ဘဲ ေအာင္ဗလေၾကာ္ေလးေတြ ျဖစ္ေနေလေတာ႔ ကုလားပဲတထုတ္ ကေရာေသာပါးျပဳပ္ကာ လိုသေလာက္ယူကာ ပိုတာကိုေတာ႔ ေနာက္ေန႔ ပဲဟင္းခ်ဳိ ခ်က္ေသာက္ဖို႔ ဖယ္ထားလိုက္ကာ ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ေအာင္ဗလေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္မွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ဗူး
- ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
- ႏူးအိေနေအာင္ ျပဳပ္ထားေသာ ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
- အုန္းသီးမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ဗူး (ခန္႔မွန္းေခ်)
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- သၾကား - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ဗူးခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ကုလားပဲျခမ္းကို ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးျပီး အေအးခံထားပါ
- ျပဳပ္ထားေသာပဲမ်ား ေအးလာတာနဲ႔ ဇလံုခပ္က်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ျပဳပ္ျပီးသားပဲမ်ား ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ ဆန္မွဳန္႔ သၾကားႏွင္႔ ဆားတို႔ကို ထည္႔ေပးပါ
- ေရကို အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႔ အမွဳန္႔ထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲကို နည္းနည္းခ်င္း ထည္႔ေပးျပီး နယ္ေပးပါ
- မုန္႔သားေပ်ာ႔လာတဲ႔အထိ ေရကိုထည္႔ျပီး နယ္ေပးပါ
- အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား အစိုကိုသံုးပါက မုန္႔သားစပ္ရာတြင္ ေရကိုထည္႔သင္႔မွ ထည္႔ေပးပါ
- ကုလားပဲျပဳပ္ႏွင့္ အုန္းသီးတို႕မွာ အရည္ပါ၀င္တဲ့အတြက္ အရမ္းမေပ်ာ့ေစရန္ သတိထားပါ
- ေရကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ထည္႔ေပးပါ ေရအရမ္းမ်ားရင္လဲ မုန္႔သားက ေပ်ာ႔ျပဲျပီး လံုးလို႔
- မရဘဲ ျဖစ္တတ္ပါတယ္
- မာမာက အုန္းသီးမွဳန္႔ အေျခာက္နဲ႔ လုပ္တဲ႔အတြက္ ေရအနည္းငယ္ ထည္႔သံုးပါတယ္
- မုန္႕သားအေနေတာ္ျဖစ္ပါက မုန္႕ေၾကာ္ရာတြင္ ဆီမေပါက္ေစရန္ အနည္းဆံုး ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- မုန္႕သားႏွပ္ထားတုန္း သၾကား ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးခြဲကို ေရ တမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူးထည့္ျပီး ခပ္ျပစ္ျပစ္ အေနအထားရေအာင္ က်ဳိထားေပးပါ
- မုန္႔သားႏွပ္ထားခ်ိန္ လံုေလာက္ပါက မုန္႕သားကို ေလာက္စာလံုး သာသာေလာက္ အလံုးေလးေတြလံုးေပးပါ
- ဆီကိုပူေအာင္တည္ျပီးမွ မုန္းသားအလံုးကို လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားထည့္ျပီး ဝိုင္းေနေအာင္ ထပ္လံုးေပးျပီး ဆီအိုးထဲထည့္ေပးပါ
- မုန္လံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက အေအးခံထားေသာ သၾကားရည္ထဲ စိမ္ထားကာ ေမႊးျပီးစိမ္႔ေနတဲ႔ ေအာင္ဗလေၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment