ဒီေန႔ေတာ႔ ပလာတာရိုက္ျဖစ္တာနဲ႔ ၾကက္သားကို မဆလာႏိူင္ႏိူင္နဲ႔ ဆီလည္ေရလည္ေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္ ပလာတာနဲ႔စားမွာ ျဖစ္တဲ႔တြက္ အရည္ေလးနဲ႔ ခ်က္လိုက္တာပါ ခ်က္နည္းကေတာ႔ မာမာ႔နည္း အတိုင္းပါဘဲ ထပ္မံမ်ွေဝလိုက္ျခင္းသာ ျဖစ္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေတာင္ပံ - 250g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၃လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- စပါးလင္ - အ႐ြက္မ်ားပါေသာ အပင္၂ပင္
- ခ်င္း - လက္တဆစ္သာသာ
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကုိ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတုံးေလးမ်ား တုံးေပးပါ
- တံုးထားေသာ ၾကက္သားကို ငံျပာရည္ ဆား ဟင္းခတ္မႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔တို႕ျဖင့္ အရသာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ
- မဆလာကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- စပါးလင္အရင္းပိုင္း ၂လက္မခန္႔ကို ပါးပါးလွီးထားပါ
- စပါးလင္အရြက္မ်ားကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ထံုးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းႏွင္႔ င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- စပါးလင္အရင္းပိုင္း ၂လက္မခန္႔ကို ပါးပါးလွီးထားပါကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ထံုးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးတလုံးမွာ ဆီကိုထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ထုံးထားေသာ စပါးလင္ကို ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာပါက ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ႏွင့္ င႐ုတ္သီး အႏွစ္ေထာင္းကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာပါက အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
- ၾကက္သား အေပၚယံေၾကာေတြ မာတင္းလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖုံးကိုပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ အိျးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ဆီသံေလး ၾကားလာတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ထည့္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သားႏူးေအာင္ ေရအနည္းငယ္စီ ထပ္ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ၾကက္သားႏွဳးအိလာျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီလည္ေရလည္ရေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဆီလည္ေရလည္ အေနေတာ္ ရသြားၿပီဆိုမွ စပါးလင္ထုံးကိုဖယ္ကာ မဆလာအုပ္ေပးျပီးပါက အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္သားဆီလည္ေရလည္ ေမႊးေမႊးေလးကို ပလာတာႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment