မွဳိဆိုရင္ ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ အရမ္းၾကိဳက္တတ္တဲ႔အတြက္ ငယ္ငယ္က ျခံထဲသြားတိုင္း ဖက္သြပ္မွဳိေတြ ေပါက္ေနတာ ေတြ႔တာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြခူး ပင္စိမ္းရြက္ေတြခူးျပီး ေၾကာ္စားၾကတာ သတိရမိျပန္ပါတယ္။
ငစိန္ဆန္ ထမင္းပူပူကို မွဳိအစပ္ ျခံဟင္းပူပူေလးနဲ႔ ေလြးခဲ႔ေလသမ်ွ တိုက္ဆိုင္တာေတြေတြ႔တိုင္း ကေလးဘဝက လြမ္းစရာေလးေတြကို ျပန္ျပီး သတိရတတ္ျပန္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတခါေတာ႔ ေမာင္ႏွစ္တေတြ ျခံထဲမွာ စားခဲ႔ၾကတဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းနံ႔ ပင္စိမ္းနံ႔ေလးေတြ ေမႊးျပီးသင္းေနတဲ႔ မွဳိအစပ္ေၾကာ္ ရွဳးရွဲဟင္းေလး ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္ မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Oyster mushrooms - 150 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး - ၃မႊာ
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- မွ်င္ငါးပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၂ ပံု
- ပင္စိမ္းရြက္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မွဳိကိုေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူ အဖတ္ေလးေတြရေအာင္ ထြင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ထူထူေလး လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္း မိမိစားႏိူင္သေလာက္ကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ပင္စိမ္းရြက္ကို ေရေဆးထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကို ထည္႔ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ ထည္႔ေပးကာ စကၠန္႔ ၃၀ ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မ်ွင္ငါးပိထည့္ကာ ေလးငါးခ်က္ေလာက္ ေက်သြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးပါ
- ထိုဟင္း အႏွစ္ထဲမွာ မွိဳ နွင့္ အရသာမွဳန္႔တို႔ထည့္ကာ မွဳိမ်ားကို အနည္းငယ္ေလး ႏြမ္းရံု ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပင္စိမ္းရြက္ထည့္ကာ အရသာ သမသြားေအာင္ ေလးငါးခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
- ေမႊးျပီးခ်ဳိငံစပ္ အရသာစံုေသာ မွဳိအစပ္ အေပ်ာ႔ေၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ပန္းကန္ထဲသို႔ ေျပာင္းထည္႔ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment