ဒီေန႔ေတာ႔ ေစ်းကအျပန္ ဝယ္လာတဲ႔ ဗူးသီးကို ဗူးသီးေၾကာ္ခ်က္ေလးခ်က္ကာ ငါးေျခာက္ေထာင္းေလးနဲ႔ ထမင္းစားခ်င္ ေပၚလာခဲ႔ျပန္ပါတယ္ ခ်က္ရတာလဲ လြယ္ကူျပီး ငရုတ္ေကာင္းန႔ံ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေသာက္လို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ ေၾကာ္္ခ်က္ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဗူးသီး - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္စိတ္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ပုဇြန္ေျခာက္ - ၁၀ေကာင္ခန္႔
- ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ဗူးသီးစိတ္ကို အခြံခြာကာ အစိတ္လိုက္ ေရေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးမွ အေနေတာ္ အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ေပးကာ ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းတယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ဗူးသီးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ဗူးသီးကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲ ပုဇြန္ေျခာက္ႏွင္႔ ၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ကိုထည္႔ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူျပီး ဗူးသီးႏူးအိလာတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
Thanks you ႐ွာေနတာၾကာၿပီ
ReplyDelete