ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလးေတြ ထည္႔ထားျပီး သုပ္စားလို႔ ပိုေနေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ထမင္းစားမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းေလးျဖစ္လို႔ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာေၾကာ္တဲ ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ခ်ဥ္ - တစ္ဆယ္သားခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး - ၂မႊာ
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ပင္စိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ခ်ဥ္ထဲမွ ထမင္းမ်ား ဖယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- ပင္စိမ္းရြက္ႏွင္႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
- ဆီ အရသာမႈန္႔ ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲကို ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္းရံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ႏွစ္မ်ဳိးလံုးကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ငံျပာရည္ကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ထည္႔ေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- မီးပိတ္ျပီး ပင္စိမ္းရြက္အုပ္ကာ အရသာရွိလွေသာ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေၾကာ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
Ma Mar, Thank you very much for the recipes! Whenever I want to cook something in Burmese, I come over here and look at the recipes to make my meal plans. And especially something hard to find like; how to make ပုဇြန္ခ်ဥ္, ငါးပိ. Not really know where you are from (Burma), my dad was from Palaw and I grow up having delicious dishes from Palaw. Just a request, do you know how to make ကင္းမြန္(ျပည္ျကိးငါး) stuffed with sticky rice? And also Oyster (I think it is called ကနုုကမာ) with cream of coconut? Also Pathee Thanut recipe, and last request (I promised ;-) ) is how to make Pone Yay Gyi at home. Again thank you for the great cooking blog. Best Regards....
ReplyDelete