Wednesday, 4 April 2018

ဘဲသားပေါင်း










ဘဲေပါင္းဆီခ်က္ေလး လုပ္စားမယ္ဆိုျပီး ဘဲေပါင္ေလး ၂ေခ်ာင္းကို ေပါင္းျဖစ္ပါတယ္ ဘဲေပါင္းေပါင္းရတာ လြယ္ကူေပမဲ႔ ေပါင္းခ်ိန္ၾကာတဲ႔အတြက္ အခ်ိန္ေလး နည္းနည္းေပးရတာ တခုပါဘဲ စားတဲ႔အခ်ိန္မွာေတာ႔ ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ ပင္ပန္းရက်ဳိးေတာ႔ နပ္မယ္ထင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘဲေပါင္ - ၂ခု
  2. ဟင္းခတ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
  3. ခ်င္း ခပ္ပါးပါး - ၃ျပားခန္႕
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဘဲအသားတုံးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဟင္းခတ္မႈန္႔ အနည္းငယ္ ဆားတို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ 
  • ခ်င္းကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
  • အပူခံနိုင္ေသာ ေႂကြပန္းကန္လံုး တခုထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ဘဲသားႏွင္႔ ခ်င္းတို႕ကို ထည့္ေပးပါ 
  • ဘဲသားပန္းကန္ ၀င္ဆန္႕ႏိူင္မည့္ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရထည့္ျပီး ေအာက္ခံသံဇကာ အခင္းကို ထည္႔ေပးပါ
  • ထိုသံဇကာေပၚမွာ ဘဲသားပန္းကန္ကို တင္ေပးပါ
  • ေပါင္းမည့္အိုး ေအာက္ေျခမွေရမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာစဥ္ ဘဲသားပန္းကန္ထဲ မ၀င္ေစရန္ ဘဲေပါင္းမည့္ ပန္ကန္လံုးေအာက္မွ သံဇကာခံုေလး ျမဳပ္ရံုေရထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးလ်ွင္ အိုးကို အဖံုးဖံုးျပီး ဘဲသားႏူးအိလာတဲ့အထိ ေပါင္းေပးပါ
  • ဘဲသားေပါင္းေနစဥ္ တဖက္ျပီး တဖက္ လွန္လွန္ေပးျပီး အိုးထဲမွာ ေရမခမ္းေအာင္ သတိျပဳျပီး ထပ္ထပ္ျဖည္႔ေပးပါ
  • မီးအားျပင္းျပင္းနဲ႔ ေပါင္းပါက ၂နာရီေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  • ဘဲသားေပါင္းေနစဥ္ ေအာက္ဖက္မွ ေပါင္းရည္မၾကာမၾကာ ခမ္းတတ္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ထပ္ထပ္ ျဖည့္ေပးပါ
  • ဘဲသားစေပါင္းစဥ္ ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ေရမထည့္ထားေသာ္လဲ ဘဲေပါင္းစဥ္ ထြက္လာတဲ့ အရည္မ်ား ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ျပည့္လာပါလိမ့္မယ္
  • ထို ဘဲေပါင္းပန္းကန္ထဲမွ ဘဲေပါင္းရည္မ်ားကို ဟင္းခ်ဳိရည္ ျပင္ဆင္ရာမွာ ျပန္သံုးေပးပါ။

No comments:

Post a Comment