Sunday 10 May 2015

ပင်လယ်စာဆီပြန်


အခ်ိန္အခါ ေနရာေဒသအလိုက္ အစားအေသာက္ေတြကို သင့္ေတာ္သလို စားသံုးၾကရပါတယ္ ဒါေပမဲ့ ႏွစ္သက္ျခင္း မႏွစ္သက္ျခင္းတို႕ကလည္း ကိုယ္ႀကီးျပင္းရာ ေနရာေဒသအေပၚ ေတာ္ေတာ္ေလး မူတည္ေနပါတယ္။

မာမာဆို ျမန္မာျပည္မွာေမြး ျမန္မာျပည္မွာ ႀကီးခဲ့သူဆိုေတာ့ အေနာက္တိုင္း အစာေတြ အာမေတြ႕သလို တကယ္မႏွစ္သက္ပါဘူး ဒီေတာ့လဲ မနက္မိုးလင္း အိပ္ယာကႏိုးတာနဲ႕ ထမင္းၾကမ္းခဲ ငပိကင္နဲ႕စားခ်င္မိသလို ပဲျပဳပ္ဆီဆမ္းေလးနဲ႕လဲ ေလြးလိုက္ခ်င္တာပါဘဲ အဆင္ေျပမယ္ဆိုရင္ေတာ့ လမ္းထိပ္ထြက္ျပီး မုန္႕ဟင္းခါးေလး အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲေလးလဲ စားခ်င္ေသးတာပါ။

အခုေတာ့ မနက္မိုးလင္းလို႕မွ ေကာက္ညွင္းေပါင္းေလး ဆီထမင္းေလး မရႏိူင္တဲ့ႏိူင္ငံမွာ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ ဘာခ်က္ရမလဲ ဘာလုပ္စားရမလဲဆိုတဲ့ အေတြးကိုယ္စီနဲ႕ ငါ့၀မ္းပူဆာ မေနသာ ကိစၥကို ေျဖ႐ွင္းရပါတယ္။

ကိုင္း ဒီေန႕ေတာ့ ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ ပင္လယ္စာ အစံုထုတ္ကို င႐ုတ္သီး မဆလာႏိုင္ႏိုင္နဲ႕ ဆီျပန္ခ်က္ပါမယ္ ျမန္မာ့နည္းျမန္မာ့ ဟန္ေလးေပါ့ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

  • ပင္လယ္စာ Seafood Marinara - 500g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာ
  • ဂ်င္း - လက္တဆစ္
  • စပါးလင္ - ႏွစ္လက္မခန္႕
  • မဆလာ Garam Masala - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (ကုလားေလးမဆလာလဲ သံုးႏိူင္)
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ Sweet Paprika- ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း( ႐ိုး႐ိုးင႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕လဲသံုးႏိူင္)
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ကရေ၀း႐ြက္ - ၃႐ြက္




ျပင္ဆင္ပံု
  • ပင္လယ္စာ အထုတ္ထဲမွ ဂုန္းေကာင္ေလးမ်ားကို အစာအိတ္မ်ား ဖယ္ေပးကာ သန္႕စင္ေပးပါ
  • က်န္ေသာ ပုဇြန္ ႏွင့္ကင္းမြန္မ်ားက ေရေဆးျပီး သန္႕စင္ျပီးသားမ်ားမို႕ ဘာမွလုပ္႐န္မလိုပါ
  • ၾကပ္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း စပါးလင္တို႕ကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္း ခပ္ပါးပါးလီွးထားပါ
  • မဆလာ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ ကရေ၀း႐ြက္တို႕ကိုအဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  • ပင္လယ္စာမ်ားထဲကို ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အရသာနယ္ထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆီကိုထဲ့ပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း စပါးလင္ ကရေ၀း႐ြက္တို႕ကို ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ေမႊးလာပါက င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ မဆလာကိုထည့္ျပီ ေမႊးလာေအာင္ေမႊျပီး ဆီသတ္ေပးပါ 
  • မဆလာနံ႕ သင္းလာပါက အရသာနယ္ထားေသာ ပင္လယ္စာမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္ေနခ်ိန္ ပက္လယ္စာမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ေျခာက္လာျပီး ဟင္းလံုးမိသြားပါက ေရ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိထည့္ျပီး ဆီျပန္လာေအာင္ ခ်က္ေပးပါ
  •  ဆီျပန္လာပါက အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ပင္လယ္စာ မဆလာဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္လို႕ ရပါျပီ။



No comments:

Post a Comment